DAF XF – Imagini si mici detalii

daf_xf

Da, imi plac utilajele si masinile de mare tonaj, intre ele aflandu-se si camioanele. Iar ultimul model pe care l-am descoperit este camionul DAF XF. Numiti-l cum vreti: truck, TIR, dar mie-mi place sa-i spun camion. 🙂

Principalul „pion” care s-a ocupat de design-ul noului XF este Bart van Lotringen, Directorul de design DAF. Ce a vrut omul? Sa dea o imagine cat mai moderna modelului, dar si sa aduca atat de multa tehnologie pe cat se poate pe un astfel de camion.

Si discutam despre motoare Euro 6, care au nevoie de o mai buna racire (de unde si grila mai mare de care a avut nevoie). Multumita acesteia s-a schimbat si imaginea frontala cu care vine XF-ul, lucru care arata, de altfel, foarte bine. Au mai fost montate si cateva elemente cromate, logo-ul DAF fiind si el prezent. Tot aici vedem si noi blocuri optice LED, dar si doua reflectoare care inlocuiesc proiectoarele cu care ne-au invata cei de la DAF. Si ca totul sa fie complet, baietii au montat, optional, lumini de ceata.

Interiorul? Ce as putea sa va spun despre interior… Este o „casa” pe roti, cu un volan nou, cu toate butoanele perfect pozitionate pe bord pentru a-i fi cat mai usor soferului, cu un instrumentar care-l ajuta sa conduca atat de eficient cat se poate din punct de vedere al combustibilului, toate informatiile fiindu-i oferite prin intermediul sistemului Drivers Performance Assistant.

In spatele scaunelor este nelipsitul pat de care are nevoie soferul in drumurile pe care le face, tot aici gasind, pe langa altele, si suporturi pentru pahare sau prize care pot fi folosite, spre exemplu, la incarcarea unui telefon mobil.

Va place? 🙂

Sursa Carbodydesign

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu