Ferrari Verus – Studiu de design semnat Ciprian Andrus

ferrari_verus

Nu e prima oara cand scriu despre Ciprian Andrus. Si o fac pentru ca imi plac “viziunile” lui legate de masini si despre viitorul lor. Astazi avem ceea ce el a numit Ferrari Verus.

Interesant este faptul ca, desi Ciprian a incercat un studiu de design asupra modelelor facute de Ferrari, punctul de pornire este Lamborghini Veneno, model care a fost prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva. Partea frontala este oarecum asemanatoare cu cea de la Veneno, in sensul ca a incercat sa pastreze forma unui varf de sageata.

O sa va spun si la ce s-a gandit designer-ul sa puna sub capota, dar, daca tot suntem la partea de design, vreau doar sa va mai spun ca Verus a mai primit si linii imprumutate de pe LaFerrari si Ferrari P4/5 by Pininfarina.

Si daca tot vorbim despre LaFerrari, Ciprian “a asezat” sub capota un V12 care dezvolta 780 CP, dar si tehnologia HY-KERS, un sistem care pe LaFerrari ajuta la incarcarea bateriilor care lucreaza impreuna cu un motor electric. Cum? Atunci cand avem un “maxim” al cuplului sau prin intermediul sistemului de franare regenerativa.

Gata! Va las cu imaginile. 🙂

Sursa Ciprian Andrus

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu