Volkswagen Golf VII GTI concept 2013 a fost dezvaluit

Evident, tot la Salonul Auto de la Paris. Acolo a debutat noul Volkswagen Golf VII GTI.

Primavara urmatoare. Atunci e programat sa apara pe piata. Si, din cate se barfeste, diferente prea mari fata de concept se pare ca nu vor fi. Asteptam sa vedem cat de adevarate sunt barfele. 🙂

Si daca e adevarat, vom avea sub capota un TFSI turbo de 2.0 litri, cu 220 CP, Volkswagen oferind optional si un pachet care sa ofere 230 CP. Nu ca 10 CP ar rupe gura targului, dar conteaza… Cuplul va fi de 350 Nm, iar consumul, zic ei, nu va depasi un mixt de 6.6 litri/100 km.

Aceleasi cifre sunt si la sprintul 0-100 km/h. Ma refer la cele 6.6 secunde de care va avea nevoie. Iar viteza maxima va fi de 246 km/h. Fara pachetul de performanta. Pentru ca impreuna cu pachetul de performanta, viteza maxima va creste la 250 km/h. Nu c-ar fi mult 4 km/h, dar stiti ce mult conteaza… ?! 🙂

Mai avem o grila plasa, linii de culoare rosie tipice pentru GTI, o evacuare dubla, lumini spate LED, sistem de franare cu etriere de culoare rosie si jante GTI Denver, Detroit si Glendale, fie de 17, fie de 18 inch.

In interior, tapiterie noua, cusaturi de culoare rosie, volan tesit la partea de jos, un instrumentar de bord revizuit, pedalier din aluminiu si lumina ambientala.

Sursa WCF si Autobild

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu