Citroen DS3 Cabrio – Imagini si detalii

Atunci cand ma jucam pentru prima oara cu Citroen DS3 imi spuneam: in masina asta mi-ar placea sa n-am acoperis deasupra capului. Sunt convins ca baietii de la Citroen nu mi-au auzit gandurile, dar mi-au indeplinit dorinta. Si au dezvaluit noul Citroen DS3 Cabrio, model care va fi prezent la Salonul Auto de la Paris anul acesta.

Nu stiu cat s-au asteptat cei de la Citroen, dar DS3 a fost, pana la urma, un succes. Cu 180.000 de unitati vandute, cu multiple posibilitati de personalizare, cu diversele colectii de teme de plafon, cu diversele versiuni cum sunt Racing sau Ultra Prestige, cu tot ce trebuie, astfel incat linia DS sa depaseasca deja 240.000 de unitati.

Interesant e ca baietii de la Citroen au ales un cabrio exact asa cum va spuneam. O masina cu un plafon decupat, pastrand astfel design-ul cu care ne-au invatat si nemodificand spatiul sau orice altceva. Au dat jos plafonul si l-au inlocuit cu unul soft top, fie ca e negru, fie ca e albastru Infiniti, fie ca e DS Monogramme.

Cu ce se lauda noul Citroen DS3 Cabrio? Cu un plafon retractabil electric pana la viteze de 120 km/h, cu 5 locuri real oferite si cu cel mai mare portbagaj din segment (245 litri). 16 secunde… Doar de atat are nevoie pentru a se deschide/inchide… si ma refer la plafon. Plus ca vine cu 10 teme disponibile: Urban Tribe, Onde, Perle, Zebre, Map, Plane, Co Design, Flavio, Flower si Graphic Art.

In rest, nimic modificat… Totul e asemanator fratelui sau hatchback: 3.950 mm lungime, 1.710 mm latime si 1.460 mm inaltime. Poate doar interiorul cu o consola montata pe plafon, pe care se regaseste butonul de decapotare, cu iluminat ambiental LED, dar si o plansa de bord cu display-ul pentru aerul conditionat, sau tapiterii cu nume, probabil, greu de pronuntat, dar care arata foarte bine: piele Granit si Akien West, cu nuante Mistral, brun Chic si albastru Infini.

Si Citroen mai spune ceva: desi majoritatea decapotabilelor cantaresc cu 100 kg mai mult decat modelul “sursa”, Citroen DS3 Cabrio este cu doar 25 kg mai greu decat hatchback-ul frate.

Motorizarile? Ca doar nu degeaba are un frate mai mare… Vor fi preluate de la acesta ! 🙂

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Citroen DS3 Cabrio – Imagini si detalii

Comments are closed.