Touring Superleggera prezinta Alfa Romeo Disco Volante 2012 la Geneva

Mai intai a fost Alfa Romeo 1900 C52 Disco Volante. Acum, pentru a marca a 60-a aniversare, Touring Superleggera a dezvaluit la Salonul Auto de la Geneva noul Disco Volante 2012, model care va fi fabricat in editie limitata.

Ce este el? Nimic altceva decat un coupe in doua locuri, cu motor frontal, un model complet actual, dar care, in unele parti, aminteste de originalul din 1952. Evident, este bazat tot pe Alfa Romeo, mai exact pe Alfa Romeo 8C Competizione.

Si avem un frame din otel pentru sasiu, suspensii wishbone si un sistem rear-wheel-drive. Si daca tot v-am spus despre sistemul RWD, sa va spun ca avem de a face si cu un V8, cu 450 CP si 470 Nm, motor care lucreaza impreuna cu o transmisie semi-automata in sase rapoarte.

Desi nu pare, si spun asta pentru ca discutam despre un model modern, partile din aluminiu sunt in continuare facute manual. Se spune ca este nevoie de aproximativ 4.000 ore de munca pentru ca un Dico Volante 2012 sa fie gata. Din acest motiv, fiecare client va astepta cam 8 luni pana-si va primi masina. 🙂

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu