BMW Team RLL incheie pe locurile al doilea si al cincilea Grand Prix-ul de la Baltimore

Se mai intampla… Nu-i un capat de lume. Masinile celor de la BMW au reusit doar un loc 2 si un loc 5 la Baltimore, in cadrul American Le Mans Series.

Masina cu numarul 56, cu Joey Hand si Dirk Muller in interior, au terminat pe locul 2, pornind de pe locul al treilea al grilei GT, cele 70 de tururi fiind parcurse in doua ore. Desi masina cu numarul 55 a fost mai pe tot parcursul cursei pe locul I sau II, cand mai erau 38 de minute din cursa, dupa o manevra de depasire efectuata de un alt competitor, Bill Auberlen si Dirk Werner ajung intr-un final pe locul 8, insa recupereaza cat pot si termina pe locul 5.

Asta a fost… Vedem ce se mai inatampla pe 17 Septembrie cand va avea loc etapa a opta ALMS, pe circuitul de la Laguna Seca. Pana atunci, aveti mai jos cateva declaratii de dupa cursa de la Baltimore.

Sursa BMW

Mai multe detalii in continuare

Bobby Rahal (Team Principal): “Categoric, suntem mulţumiţi de locul al doilea obţinut de modelul BMW M3 GT #56, dar adversarii de la Corvette nu ne-au făcut ziua uşoară. Îmi pare rău pentru Dirk şi Bill, care au fost acroşaţi pe când se îndreptau spre o clasare excelentă. Nu trebuie să uităm că ne-am clasat constant pe podium şi acest lucru este excelent pentru clasamentul piloţilor, dar şi pentru cel al echipelor şi cel al constructorilor! Acum urmează aventura de la Laguna Seca Raceway.”

Joey Hand (pilot BMW M3 GT #56): “Startul a fost unul haotic. Am vrut să fiu sigur că modelul nostru BMW M3 GT nu se va alege cu multe zgârieturi şi că-i voi oferi lui Dirk o maşină bună şi capabilă de performanţă. Totul a funcţionat în regulă, chiar dacă am pierdut ceva timp când a trebuit să ies pe spaţiul de degajare în virajul 1. Am forţat pentru a sta aproape de ceilalţi. În timp ce mulţi au luat startul cu probleme la pneuri, cauciucurile noastre Dunlop au funcţionat din ce în ce mai bine, aşa că am luat avans. Apoi Dirk a încheiat cursa într-o manieră fantastică.”

Dirk Müller (pilot BMW M3 GT #56): “Acum nu mai trebuie să forţăm la maximum pentru victorie. Tot ceea ce avem nevoie sunt clasări care să ne aducă puncte multe comparativ cu adversarii direcţi – şi aşa ceva am reuşit astăzi. La început, această cursă a fost dificil de urmărit. În acest moment al campionatului, este esenţial să nu-ţi asumi riscuri inutile. Joey nu s-a implicat în dueluri copilăreşti, preferând să ne menţină în lupta pentru podium. Pentru mine a fost o situaţie dificilă şi chiar am vrut să câştig această cursă. Dar, încă o dată, nu am vrut să riscăm peste măsură, aşa că locul al doilea ne-a plasat în faţa concurenţei. Un nou rezultat excelent. Urmează Laguna Seca şi Road Atlanta – ştiu că este anul nostru!”

Author: Sorin Grumazescu