Citroen Tubik Concept vine la Frankfurt

E un concept destul de ciudat (din puctul meu de vedere). Sincer, nu-mi place cum arata, insa pare foarte practic. Poate de aceea Citroen a adaugat in comunicatul de presa „Calatoria este mai importanta decat destinatia”.

Citroen Tubik este un tribut adus van-ului Tub din 1939, dar si inlocuitorului, Type H 1948, model produs pana la inceputul anilor ’80. Teoretic, ar putea fi folosit si ca vehicul comercial, dar si pentru transport pasageri. Masoara 4.800 mm lungime, 2.080 mm latime si 2.050 mm inaltime, cu destul spatiu pentru 9 oameni, pe trei randusri de scaune si cu un compartiment separat pentru sofer.

Compania spune ca pasagerii isi pot aseza cele trei randuri de scaune asa cum vor, deoarece fiecare scaun este individual, iar primul rand de scaune, permite ca oamenii sa stea in stilul clasic, dar si fata in fata. Al doilea rand de scaune primeste pana la trei pasageri, poate fi transformat intr-o masa, sau poate fi pliat sub ultimul rand.

Cat despre trenul de rulare, stim doar ca discutam despre unul Hybrid4 de la PSA Peugeot-Citroen. Ca si pana acum, asteptam mai multe detalii odata cu inceperea Salonului Auto de la Frankfurt. 🙂

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu