Peugeot HX1 Concept vine la Frankfurt

Un MPV interesant de la Peugeot, un MPV cu sase locuri, propulsat de un tren de rulare diesel-electric. Se numeste Peugeot HX1 Concept si va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt.

Interesant design. Si ma refer la toata masina, insa imi plac jantele care te trimit cu gandul la elice. Tot la partea de „chestii interesante” ar mai fi spoilerul si cele doua „aripi” care se deschid la viteze de 100 km/h.

Si daca tot am ajuns la viteza, hai sa vedem care-i treaba cu trenul de rulare. Primul motor este un diesel de 2.2 litri, care dezvolta 204 CP si care este cuplat la o transmisie automata in sase rapoarte. Puterea se duce catre puntea fata, in timp ce puntea spate este pusa in miscare de un motor electric de 95 CP. Deci avem de a face cu un sistem all-wheel-drive.

La viteze mici masina poate rula folosind doar motorul electric, insa autonomia nu va depasi 29.6 km. Iar bateriile pot fi reincarcate de la o priza standard. Una peste alta, consumul total ar fi de 3.2 litri/100 km, cu emisii de CO2 de doar 83 g/km.

Masoara 4.954 mm lungime, 1.990 mm latime si 1.373 mm inaltime, vine cu usi oarecum foarfece si asta pentru un acces cat mai usor la interior, iar intre materialele folosite as aminti lemnul de stejar, elemente din metal si pielea. Si tot pentru ca e un concept, aduce si destul de multe gadget-uri (display-uri touch-screen, o consola cu un minibar si filtru de cafea).

Cat despre pantoful pe care-l vedeti in imagini, este tot un „concept” si este creatia designer-ului Pierre Hardy care s-a inspirat dupa masina.

Sursa Zercustoms

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu