BMW xDrive Challenge – Primul 3D multiplayer social game pentru fanii Facebook din Romania

Simpatica ideea celor de la BMW. xDrive Challenge urmeaza sa fie lansat in luna Octombrie pe pagina oficiala de Facebook a celor de la BMW, din toate tarile din Europa Centrala si de Est (pentru Romania click aici). Va fi disponibil online pana la sfarsitul lunii Martie, iar in prima faza, utilizatorii vor putea testa patru modele BMW. Va fi si a doua etapa, din Ianuarie pana in Martie, participantii avand posibilitatea sa castige o invitatie pentru a participa la un drive test real BMW.

“Social media devine un canal de comunicare tot mai important pentru marca si acest lucru este aratat de cresterea constanta a numarului de fani pe pagina noastra de Facebook, de comunitatile active de pasionati, organizate in forum-uri precum BMW Club, sau de bloguri precum BMW Blog Romania. Am vrut sa oferim fanilor nostri din on-line o legatura cu cea mai valoroasa caracteristica a marcii – experienţa de condus. Asa s-a nascut BMW xDrive Challenge”, a explicat Nina Bratfalean, marketing manager BMW Group Romania.

Aplicatia a fost dezvoltata special pentru Facebook, vine cu o grafica 3D si rezolutie superioara, cu un nivel ridicat de realism, spatiul virtual fiind o copie 1:1 a retelei de drumuri din zona Eiger, din Alpii Elvetieni. Simulatorul mai include si elemente care tin de vreme si conditii de drum (ploaie, ninsoare, nori), plus elemente care influenteaza aspectul exterior al masinii (aceasta, spre exemplu, se murdareste cu noroi in testele off-road). Iar tipurile de trasee vor fi in numar de patru: macadam, noroi, zapada si extrem.

Modurile active in joc vor fi urmatoarele: Test Drive (adica te dai cu masina prin Alpi), Friend Challenge (cursa online impreuna cu pana la 4 prieteni) si Championship. In cel din urma, utilizatorul castiga BMW Credits si puncte de experienta, chestii care-l vor ajuta in deblocarea unor modele noi de test sai circuite noi.

In mare, cam asta-i. Mai jos aveti cateva date din comunicatul de presa. Si asteptam jocul. 🙂

Mai multe detalii in continuare

Despre BMW xDrive
BMW xDrive este sistemul de tracţiune integrală al mărcii. Acesta permite o distribuţie variabilă, dinamică a cuplului de până la 100% între cele două punţi. O caracteristică specială a sistemului este că acesta este gestionat inteligent atât pentru o aderenţă optimă, dar şi pentru un comportament dinamic superior în viraje. De exemplu distribuţia dinamică a cuplului către puntea spate corectează tendinţele de subvirare care caracterizează, de obicei, modelele cu tracţiune integrală şi conferă modelelor BMW xDrive un caracter deosebit de sportiv.

Aproximativ 70% dintre modelele comercializate în România sunt echipate cu BMW xDrive.

Despre BMW România pe Facebook
www.facebook.com/bmw.romania
Pagina oficială BMW România a debutat în 2010. Cu peste 12.000 de fani, BMW este cea mai de succes marcă premium de automobile din România. BMW are în total peste 100.000 de fani pe paginile de Facebook dedicate din Europa Centrală şi de Est. În acest moment, dintre cele şapte ţări din regiune, România ocupă poziţia a patra, cu Slovacia înregistrând cel mai mare număr de fani – peste 40.000.

Specificaţii tehnice
Pentru a putea juca BMW xDrive Challenge, utilizatorul trebuie să aibă un cont valid de Facebook, să fie fan al paginii oficiale BMW din România şi să descarce plug-in-ul Unity.

Specificaţii tehnice minime:
OS: MS Windows XP, OSX 10.5
CPU: Inter Core 2
Browser: Chrome, Firefox 3,5, Safari, IE7
Memorie RAM: 1 GB RAM
Grafică: DirectX 9 SM2.x

Specificaţii tehnice recomandate:
OS: Windows 7 or OSX 10.6
CPU: Dual Intel Core 2 cu 2 Ghz
Memorie RAM: 1 GB RAM
Grafică: DirectX 10 SM4.0 Discrete.

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “BMW xDrive Challenge – Primul 3D multiplayer social game pentru fanii Facebook din Romania

Comments are closed.