Buick Envision Concept prefigureaza viitoarele modele SUV din China

Dupa ce in urma cu cateva zile, cateva imagini cu noul Buick Envisions-au scurs pe net”, era momentul pentru cei de la companie sa ne si dezvaluie modelul. Mai ales ca este prezent zilele acestea la Salonul Auto de la Shanghai.

Noul Envision este un model dinamic, cu o parte frontala agresiva insa cu un profil de coupe. Pana una-alta, acesta se adreseaza doar pietei Chineze si prefigureaza viitoarele SUV-uri de care vor avea parte acestia.

Grila cascada, luminile LED, farurile de ceata, jantele de 22 inch sau usile foarfece sunt doar cateva din elementele care formeaza design-ul exterior. Fiind un concept, constructorul si-a permis sa puna la interior tot felul chestii high-tech, insa se poate observa si consola asimetrica sau volanul tesit la partea de jos. Mai gasim un display head-up 3D si sistemul Bluetooth DUN Intelligent Internet.

Beneficiind de un sistem hibrid, Buick Envision ascunde sub capota un motor supraalimentat, de 2.0 litri, injectie directa, care lucreaza impreuna cu doua motoare electrice, transmisia folosita fiind ori manuala, ori automata, ambele in 8 rapoarte.

Trenul de rulare mai primeste baterii de inalta performanta, plus un acoperis cu celule solare. La viteze mici, Envision va putea functiona doar in sistem electric, motorul conventional intrand in functiune atunci cand este nevoie de mai multa putere, sau cand bateriile sunt descarcate. Nu au fost oferite specificatii, dar compania spune ca intreg sistemul dezvolta mai multa putere decat orice electric sau masina pe benzina.

In componenta sasiului si nu numai aici, gasim fibra de carbon, magneziu si aluminiu, iar sistemul folosit este un inteligent all-wheel-drive, care poate ajusta cuplul pentru fiecare roata in parte.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu