Audi A8 L High Security a fost dezvaluit

Audi a dezvaluit noul A8 L High Security, evident, un model destinat demnitarilor, sefilor de state si altor personaje de genul asta. Din punctul de vedere al imaginii, este un standard A8, insa au fost puse foarte multe pe el: blindaje, geamuri policarbonat multistrat, praguri latrerale schimbate.

Daca ar fi sa ne referim doar la blindajul interior, greutatea masinii creste cu 720 kilograme. Apoi, portierele si geamurile mai aduc un plus de 660 kg. Una peste alta, masina a fost certificata din punct de vedere balistic, clasificarea este VR7, ceea ce inseamna ca rezista la orice, de la AK-47 si pana la grenadele de mana.

Blindajul nu este singurul care face parte din noul model al celor de la Audi. Mai avem un sistem de iesire de urgenta, un stingator care in caz de incendiu va acoperi cu spuma jantele, rezervorul si motorul, un sistem de urgenta care foloseste oxigen presurizat in cazul in care cei din cabina vor avea nevoie. Pe langa acestea, masina mai este dotata si cu binecunoscutele semnale luminoase LED, sirena, sistem de comunicare cu cei din exterior (fara ca geamurile sa fie deschise).

Chiar daca zici ca este un tanc, luxul a ramas cel cu care ne-a obisnuit Audi, in special in cazul A8: clima in patru zone, sistem audio Bose, tuner TV, scaune individuale spate. Se mai poate comanda o consola centrala pe toata lungimea interiorului, frigider, sistem entertainment spate si scaune cu incalzire si functie de masaj.

La momentul lansarii, A8 L HS va avea un motor W12 de 6.3 litri, care dezvolta 500 CP si 625 Nm si care reuseste un sprint de 7.3 secunde pana la 100 km/h, viteza maxima fiind de 210 km/h. Si nu e tot. In 2012 va beneficia de inca un motor, un V8 de 4.0 litri, cu un consum de aproximativ 11 litri/100 km.

Preturile nu au fost inca dezvaluite.

Sursa Zercustoms

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Audi A8 L High Security a fost dezvaluit

Comments are closed.