Land Rover Discovery 4 Armoured – Detalii si imagini

A fost dezvaluit inca un Land Rover pentru cei cu venituri considerabile, dar care au nevoie si de oarece protectie. Se numeste Land Rover Discovery 4 Armoured, model ce vine echipat cu un V8 de 5.0 litri, care dezvolta 375 CP si 510 Nm. Acest propulsor a fost ales in locul celui V6 de 2.7 litri.

Pentru marimiea si greutatea lui, nu sta rau la partea de performante. Sprintul 0-100 km/h este facut in 10.6 secunde si pentru 3.550 kg, repet, nu sta rau deloc.

Si nu degeaba ii spune Armoured. Discutam despre un blindaj considerabil, rezistent atat la gloante, grenade de mana, cat si la un amestec explozibil TNT de 15 kg. Ca o remarca, eu nu prea sunt de acord cu genul asta de specificatii in cazul masinilor blindate. Pentru ca odata ce spui ca rezista la 15 kile de TNT, “interesatii” vor folosi de la 16 kile in sus. Si tot asa. Ma rog…

Land Rover Dicovery 4 Armoured mai este dotat cu jante speciale si cu pneuri run-flat. Sasiul a fost upgradat, s-au montat amortizoare noi, o suspensie pe aer, un sistem de franare heavy-duty. Si pentru ca sistemul AWD sa functioneze la adevarata valoare, a mai fost adaugat ceea ce se cheama Terrain Response System, acel sistem care poate fi adaptat pentru ca masina sa ruleze in conditii bune pe tot felul de suprafete.

Garantia este de 3 ani sau 80.000 de kilometri, atat pentru masina, cat si pentru blindaj.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu