Chevrolet Volt – Imagini si detalii

Nu stiu voi, dar eu astept de foarte mult timp detaliile finale ale noului Chevrolet Volt. Mai intai si mai intai, trebuie mentionat ce spun cei de la General Motors. Acestia declara ca multumita aerodinamicii la care au lucrat, Volt primeste un plus de 13 km pentru autonomia electrica, si pana la 80 km in plus in cazul motorului conventional.

Si avem asa: baterii litiu-ion de 16 kW care alimenteaza un motor electric ce dezvolta 151 CP si 368 Nm. Cu ajutorul acestuia, noul Volt poate ajunge pana la 100 km/h in mai putin de 9 secunde si la o viteza maxima de 161 km/h. Autonomia exclusiv electrica este intre 40 si 80 km, iar in momentul in care bateriile s-au descarcat, motorul de 1.4 litri benzina va functiona ca generator pentru a extinde gama pana la 500 km.

In interior totul e plin de gadget-uri: instrumentar digital de bord, un display touchscreen de 7 inch, navigatie, radio satelit XM si un sistem audio Bose. Scaunele spate sunt individuale, exista lumina ambientala, iar pe versiunea standard clientii vor primi tapiterie din stofa. Desigur, va exista si versiunea Premium Trim Package (cu piele), dar aceasta este optionala.

Bateriile pot fi incarcate de la prize de 120V, dar si de la unele statii de incarcare care ofera 240V. In cazul prizei de 120V, timpul de incarcare este intre 10 si 12 ore, iar in cazul celor de 240V, timpul scade pana la patru ore. Chevy Volt poate fi si programat pentru a se incarca si in perioadele din zi/noapte in care curentul este mai ieftin.

Cireasa de pe tort ar fi sistemul prin intermediul caruia orice proprietar de Volt isi poate monitoriza masina cu ajutorul unui smartphone sau intrand pe site-ul MyVolt.com.

Pretul este de 41.000 de dolari, primele exemplare urmand sa ajunga la proprietari catre sfarsitul anului.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Chevrolet Volt – Imagini si detalii

  1. Arata exceptional si e una din dovezile ca unii privesc spre viitor cu incredere dar ce nu pricep eu este relatia urmatoare:

    151 CP => viteza maxima 160 km/h?

Comments are closed.