BMW Seria 5 – Cinci stele la noile teste de impact din USA

Au fost anuntate si primele rezultate ale noilor teste NCAP. Printre altele, Administratia Nationala pentru Securitatea Traficului pe Autostrazi a anuntat ca BMW Seria 5 a primit 5 stele in primele teste de impact. Acesta este inca un rezultat foarte bun, dupa ce BMW Seria 5 Sedan a primit 5 stele pentru sistemele de siguranta activa, si dupa ce in primavara, aceeasi Serie 5 a facut si primul crashtest cu interventia automata a franelor.

In cazul in care va intereseaza, printre criteriile pentru sistemul de clasificare NCAP as putea aminti: testele mult mai exigente pentru impactul lateral, utilizarea unor manechini de diferite dimensiuni pentru testele de impact, colectarea mai multor date, introducerea unui singur punctaj de apreciere generala si altele.

“Performantele pe care noul Seria 5 le-a obtinut in acest test exigent reflecta efortul de lunga durata pe care BMW il are intr-o abordare completa a sigurantei automobilelor care pune accent, în egala masura, pe siguranta activa si pe cea pasiva. Acesta este motivul pentru care am lansat in premiera in 1997 Sistemul de protectie a capului si pentru care oferim Dynamic Stability Control (DSC), sistemul electronic de control al stabilitatii dezvoltat de noi, ca echipare standard la fiecare model BMW de pe piata din SUA, cu incepere de la gama de modele a anului 2000.” a declarat Jim O’Donnell, presedinte BMW of North America.

Ce mai gasiti pe noul Seria 5? Pai, Lane Departure Warning (sistemul de avertizare la parasirea benzii de mers), Blind Spot Detection (detectarea unghiului mort) si Active Cruise Control care are si functia de Stop&Go. Si tot ca premiera pentru BMW, mai este disponibila si functia Night Vision.

Incepand cu versiunea 2011, BMW Seria 5 vine echipat cu un sistem imbunatatit Automatic Collision Notification, sistem ce contacteaza automat un dispecerat de urgente in cazul unui accident. Mai trebuie luat in calcul si sistemul de tractiune integrala xDrive, sistem disponibil pe 535i si 550i Sedan, dar si pe 535i si 550i Gran Turismo.

Sursa BMW

Author: Sorin Grumazescu