Restaurant si casa VW Beetle in Austria

Hai recunoasteti… Nu e interesanta idea? Ce vedeti in imagini sunt doua cladiri: o casa numita “Auto Residence” si un restaurant ce a fost denumit “The Car. Das Auto”, ambele aflate undeva langa Salzburg, Austria. Si nu cred ca-ti trebuie prea multa imaginatie sa-ti dai seama ca proiectele au fost inspirate din modelul Volkswagen Beetle.

Totul a inceput in anii ’70, cand proprietarii impreuna cu arhitectul Markus Voglreiter au venit cu ideea sa transforme casa intr-o “Broscuta”. Si intreg proiectul s-a concretizat abia in 2003.

Si ca totul sa fie cat mai in detaliu facut, geamurile au forma unor blocuri optice, iar la interior, coloanele seaman cu niste suspensii. Mai mult, pentru incalzire si izolare termica se foloseste un sistem ce inglobeaza diverse tehnologii care reduc in mod simtitor consumul de energie.

Abia dupa ce casa a fost terminata, a venit si idea restaurantului, cu o imagine mai “sportiva” in comparatie cu cea a casei. Costurile pentru ridicarea acestuia au ajuns la 1.6 milioane de euro.

Interesant, nu? 🙂

Sursa Markus Voglreiter si The Car via Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Restaurant si casa VW Beetle in Austria

Comments are closed.