Prototipul Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell – Imagini si video

Cei de la Mercedes au hotarat ca e momentul sa ne vorbeasca putin de noul Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell Prototype. Si daca unii dintre competitori inca isi ocupa timpul cu modele hibrid, Mercedes vrea sa lanseze un model complet electric. Energia va fi data de catre bateriile litiu-ion polimer, baterii ce vor fi pozitionate in spatele scaunelor.

S-au incercat modificari minime pentru a face posibila montarea noului tren de rulare, intre aceste modificari fiind suspensia multilink fata care a inlocuit-o pe cea double wishbone folosita pe versiunea standard SLS AMG.

Puterea dezvoltata este de 533 CP, iar cuplul este de 880 Nm, cu toate ca se spune despre baterii ca pot acumula pana la 480 kW (653 CP). Dupa parerea mea, e destul cat e. E destul, pentru ca pana la 100 km/h poate ajunge in aproximativ 4 secunde. Deci e bine. Singurul lucru pe care cei de la Mercedes inca nu l-au dezvaluit, este timpul in care bateriile pot fi reincarcate.

Pe noul prototip, o sa mai gasiti o grila frontal modificata, lumini LED, noi prize de aer pe capota, jante de 19 inch pe fata si 20 pe spate, pneuri de 265/35 fata si 295/30 spate, dar si un sistem de franare cu discuri ceramic (18.5 inch fata si 14.2 inci spate).

La interior nu foarte multe modificari. Intre acestea mix-ul de piele si Alcantara pentru scaune si un touch screen de 10 inch.

Sursa Automobilemag

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu