Primul Opel Ampera pre-productie e gata

Vineri, 23 Aprilie 2010, primul Opel Ampera 2012(versiunea europeana Chevrolet Volt) a iesit de pe linia de productie din cadrul uzinei Warren, Michigan. In lunile ce vor urma, GM va construi mai multe modele pre-productie care nu vor merge catre comercializare, ci vor fi folosite pentru teste, pana cand produsul final va fi validat.

“Suntem in target pentru producerea lui Ampera pentru piata europeana catre sfarsitul anului viitor. Mai avem de munca, dar faptul ca am putut scoate de pe linie primul exemplar pre-productie Opel Ampera, este o mare realizare, atat pentru echipa de aici, cat si pentru cea din Europa.” a declarat Andrew Farah, inginerul sef al echipei care lucreaza pentru Ampera.

Asa cum spuneam, Opel Ampera este fratele modelului Volt, acestea impartind acelasi tren de rulare, acelasi interior, cu doar cateva mici diferente la exterior. Autonomia este de 60 km/h exclusiv electric, dupa care generatorul pe benzina va continua sa incarce bateriile, reusind sa extinda autonomia pana la 500 km.

Sursa 4WheelsNews

Inca doua imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu