Scion iQ 2011 a fost prezentat la New York

Toyota a adus la Salonul Auto de la New York versiunea Scion iQ 2011, un fel de Aston Martin Cygnet pentru Statele Unite. Exceptand blocurile optice de culoare inchisa si bara fata putin restilizata, noul Scion este identic cu modelul Toyota iQ vandut oriunde in lume.

Modelul este disponibil exclusiv in varianta cu trei usi, scaunele fiind dispuse asimetric, in configuratie 3+1. Compania sustine ca daca scaunele spate sunt rabatate, poti baga in spate doua genti de golf, fara sa-ti faci prea multe probleme.

Identic versiunii europene, si noul Scion beneficiaza de acelasi motor de 1.3 litri in patru cilindri, care dezvolta 90 CP si care este cuplat la o transmisie CVT (Continuously Variable Transmission). Versiunea standard va avea 10 airbag-uri, sistem audio cu 6 difuzoare, USB, iar la partea de tehnologie amintim Vehicle Stability Control, ABS, Brake Assist si Traction Control.

Scion iQ 2011 va putea fi gasit pe piata din Statele Unite incepand cu 2011, preturile urmand a fi anuntate cat mai aproape de data lansarii.

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu