Ford Focus RS500 a fost dezvaluit

Ford a dezvaluit noul Focus RS500 mult mai devreme decat astepta toata lumea. Constructorul a declarat ca a mutat putin data prezentarii, in urma interesului aratat de catre fanii acestui model si nu numai.

Capota ascunde un motor de 2.5 litri in 5 cilindri, modificat, care dezvolta 345 CP si 460 Nm, cresterea fiind de 15 procente in cazul puterii si 4.5% in cazul cuplului. Si sprintul 0-100 km/h a fost imbunatatit cu 0.3 secunde fata de Focus RS, acesta fiind realizat in 5.6 secunde. A crescut si viteza maxima pana la 265 km/h, toate aceste imbunatatiri venind in urma catorva modificari. Intre acestea, un ECU updatat, filter de aer mai mari, pompa de combustibil schimbata.

Singura culoare disponibila pentru finisajul exterior este negru mat, modelul “poarta incaltari” de 19 inch, iar in spatele jantelor, se pot observa etriere de culoare rosie. Fiecare model va avea la interior o placuta metalica cu numarul de serie al masinii, scaune Recaro, clima bi-zonala, conexiune Bluetooth si un sistem audio Sony cu sase discuri.

Editia va fi limitata la 500 de unitati, acestea fiind vandute in doar 20 de piete din Europa, incepand cu luna Mai. Debutul va avea loc pe 9 Aprilie, in Leipzig, Germania.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu