Rinspeed UC? Mobility Concept vine la Geneva

Rinspeed UC? Mobility Concept va fi preznt la Salonul Auto de la Geneva si desi stiam ca UC? vine si de la intrebarea “You See?”, aflam acum ca numele pastrat este Urban Commuter, renuntandu-se la prima varianta.

Noul concept este mai mult decat un vehicul electric. Este un mobility concept care beneficiaza de trenuri speciale cu care poate fi transportat, in timp ce acesta sta frumos la reincarcat.

Masina pune la dispozitia pasagerilor conexiune la internet prin intermediul careia acestia pot sa-si faca rezervari chiar de la bordul acesteia. Intre sistemele prezente pe vehicul mai amintim serviciul de telefonie IP, video chat sau e-mail. Masoara 2.600 mm lungime si are un motor electric cu un cuplu de 130 Nm care poate ajunge la viteza maxima de 120 km/h, bateriile litiu-ion asigurand o autonomie de 105 km.

Interesant este faptul ca acesta poate fi condus cu ajutorul unui joystick care inlocuieste clasicul volan. Chiar as fi curios cum se misca un astfel de model si ce siguranta iti poate oferi un joystick la viteze mai mari.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu