Cum a fost la BMW Meeting Iasi

Duminica 14 Februarie, posesorii de BMW din Iasi s-au intalnit in parcarea Era Shoping Park, eveniment la care am fost si eu prezent. Spre deosebire de ultima lor intalnire, de aceasta data vremea a tinut cu ei si au fost prezenti intr-un numar relativ mare. N-am numarat cu exactitate, dar vreo 30 de masini tot au fost. Intre cei prezenti au fost si simpli posesori de BMW, dar si oameni care sunt inscrisi in BMW Club.

Totul a inceput anul trecut, cand Emilian Necula si Mihai Moisa (care sunt si organizatorii acestor evenimente) au observat un topic pe BMW Club legat de niste intalniri care nu mai aveau loc de ceva timp. Au inceput sa scrie si usor usor fanii marcii s-au adunat. Iar prima intalnire a avut loc prin Noiembrie. De atunci, cam din trei in trei saptamani, se tot intalnesc. Si sunt din ce in ce mai multi.

Ce se intampla la genul acesta de intalniri? Pai au loc discutii intre membrii clubului si pasionatii BMW, de ce probleme s-au mai lovit, ce si-au mai pus pe masini. Apropos de “pus pe masini”: inca nu exista printre cei prezenti vreun proprietar de BMW cu tuning de firma. Nu stiu nici in Iasi daca exista cineva cu asa ceva, dar baietii ar fi mai mult decat incantati sa li se alature. Pentru moment vin doar masini cu tuninguri usoare, orientate spre design, sau cu modificari de tipul evacuarilor sport, filter sport, jante. Nimic legat de motorizare.

Cei priceputi se mai si joaca cu masinile. Mai un cerculet, mai un drift, dar fara sa deranjeze. Nu va imaginati ca se fac liniute sau curse ilegale. Totul se desfasoara cat se poate de cuminte. De obicei, catre final masinile se grupeaza si merg in coloana pana in Copou unde totul ia sfarsit.

Mi-a placut. Mi-au placut discutiile lor, mi-a placut faptul ca daca esti interesat, fiecare iti prezinta masina si ce ascunde aceasta sub capota. O sa fac tot posibilul sa ajung la toate intalnirile lor. Mi-ar placea ca de fiecare data cand voi mai participa, sa stau de vorba cu fiecare in parte si sa fac un fel de interviu in care proprietarul sa-mi spuna tot ce se poate despre masina pe care o detine.

Va tinem la curent. Si sa nu uit. Baietii au aparut si in revista Zile si Nopti. Ii gasiti la pagina 10.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu