Guvernul Marii Britanii primeste 40 de modele MINI E

mini_e_pentru_guvernul_marii_britanii

De curand modelul MINI E este automobilul ce va face parte din flota oficiala a guvernului Marii Britanii. Masinuta a fost prezentata chiar de catre Tim Abbott, directorul executiv BMW Group UK, imediat dupa ceremonia de inmanare a celor 40 de automobile care vor face parte din flota.

Membrii guvernului vor folosi masinile timp de un an, incercand sa contribuie astfel atat la conturarea dezvoltarii viitoarelor modele EV fabricate de catre BMW, dar si la informarea cat mai clara despre ceea ce inseamna intr-adevar folosirea modelelor electrice si impactul acestora asupra mediului.

“Industria transportului cu carbon redus nu numai ca va scadea emisiile deranjante, ci detine si potentialul de a fi o sursa importanta pentru crearea de locuri de munca si de dezvoltare. Deja am angajat 400 milioane de lire sterline pentru sustinerea sectorului, ceea ce incurajeaza dezvoltarea si absorbtia si sunt increzator ca in viitor vom vedea mii de automobile electrice si cu carbon redus pe soselele din Marea Britanie” a declarat Gordon Brown, primul-ministru al Marii Britanii.

Alaturi de Gordon Brown, la eveniment a fost prezent si secretarul pentru afaceri Lord Mandelson, un sustinator al dezvoltarii modelelor electrice. “Sunt incantat ca MINI E va fi testat timp de doua luni si de membrii cabinetului. Guvernul doreste sa demonstreze ca placerea condusului este aceeasi si cand se folosesc automobile electrice. Imi doresc ca Marea Britanie sa fie lider mondial in transportul cu carbon redus, iar automobilele precum MINI, care este produs în Regatul Unit, ne pot ajuta sa ne indeplinim acest obiectiv” a spus Lord Mandelson.

Centrul de Inginerie a Vehiculelor Regenerabile din cadrul Universitatii Oxford Brookes urmeaza sa gestioneze toate datele cercetarii ce va avea loc in cadrul proiectului derulat in Marea Britanie si bineinteles, va analiza si informatiile tehnice oferite de unitatile de colectare a datelor, unitati ce au fost montate pe fiecare model MINI E.

Sursa MINI

Pentru o mai buna rezolutie a imaginii

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Guvernul Marii Britanii primeste 40 de modele MINI E

Comments are closed.