Kia Cadenza a fost dezvaluit

Kia Cadenza a fost dezvaluit saptamana trecuta. Modelul este un sedan de lux ce va fi cunoscut sub numele de K7 in tara de provenienta si va fi inlocuitorul modelului Opirus/Amanti. Dupa cum bine vedeti si din imagini, Cadenza s-a inspirat puternic din conceptul KND-5 ce a fost prezentat la Seul in luna Aprilie si este primul model ce va folosi noua platforma “Type-N”.

Desi Cadenza (4.965 mm) este putin mai scurt decat Opirus, ampatamentul a fost marit la 2.845 mm, oferind astfel ocupantilor masinii putin mai mult loc. Si noi elemente ce tin de lux au fost adaugate. Intre acestea lumina ambientala si clima Dual-Zone.

Motorul folosit este un V6 de 3.5 litri ce dezvolta 290 CP si 338 Nm. Foloseste un sistem FWD si o transmisie automata in sase rapoarte. Bineinteles, fata de modelul anterior, performantele sunt cu totul altele: 7.2 secunde pana la 100 km/h si o viteza maxima de 230 km/h. Mai sunt in lucru si doua motoare benzina ce cuprind si un entry-level de 165 CP.

Productia va incepe luna aceasta la uzina Kia Hwasung, iar exportul in luna Ianuarie 2010. Programul este urmatorul: America Centrala si de Sud, Asia (fara China), Orientul Mijlociu si Africa in Martie 2010, China in Iunie 2010. Inca nu e clar ce se va intampla cu Europa si America de Nord.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu