BMW dezvaluie SIMPLE Concept

Si iata un vehicul pe care cei de la BMW l-au tinut bine ascuns pana acum. Este BMW SIMPLE Concept, un model in trei rot ice va putea fi vazut se acum incolo, la Muzeul BMW.

A fost creat in 2005, iar denumirea de SIMPLE vine de la Sustainable and Innovative Mobility Product for Low Energy consumption. Bine…in denumire nu sunt toate literele, dar suna mai bine “SIMPLE”.

Vehiculul masoara 1.100 mm latime si cantareste 450 kg, poate gazdui doi pasageri, unul in fata altuia, combina atat elemente imprumutate de la masini, cat si de la motociclete, in sensul ca cei doi sunt protejati de vreme, exact ca intr-o masina, dar manevrabilitatea este asemanatoare unei motociclete (pilotul poate apleca vehiculul in curbe exact atat cat doreste).

Una din caracteristicile de care beneficiaza SIMPLE este sistemul hidraulic care ajuta la indeptarea vehiculului, atunci cand acesta devine instabil in timpul condusului extrem de lent.

BMW SIMPLE foloseste doua motoare: unul cu combustie de 48 CP si unul electric. Despre acceleratia de la 0 la 100 km/h se spune ca este de sub 10 secunde, in timp ce viteza maxima este de 200 km/h (multumita coeficientului aerodinamic de 0.18).

Conform spuselor constructorului, consumul folosind si motorul electric si cel cu combustie, este de 6 kWh (echivalentul a 0.7 litri benzina) sau 2 litri de combustibil la fiecare 100 de kilometri parcursi.

Sursa BMWBlog

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu