The Best Concepts 2009

SEAMO sau South East Automotive Media Organization a stabilit castigatorii Best Concepts 2009. Dupa cum si numele-l spune, titlul se acorda modelelor ce prefigureaza viitorul in industria auto, conceptele fiind mai mult decat studii de design.

Fisker Sunset a primit Production Preview Vehicle Award. Acesta foloseste un sistem Q-Drive plug-in hybrid, este un convertible cu patru locuri, pretul preconizat fiind undeva la 100.000 de dolari.

Best Concept Car a devenit Volkswagen BlueSport, un diesel roadster cu un excelent consum de combustibil. Inca nu e clar daca intrarea in productie a fost sau nu amanata si nu putem decat sa asteptam declaratii oficiale.

Kia Soul’ster a castigat Concept Truck of the Year. “Inrudit” oarecum cu Wrangler-ul, modelul are la baza modelul Kia Soul si care nu vrea altceva decat placerea condusului unei astfel de masini, dar la preturi rezonabile.

Cadillac Converj primeste Specialty Concept Vehicle Award. Chiar daca e ultimul si chiar daca pare un premiu de consolare, sa stiti ca nu e deloc asa. Modelul a fost ales ca un exemplu in tehnologia viitorului, datorita mixului de Cadillac cu un tren de rulare hibrid-electric de la Chevy Volt. Are o autonomie de 64 km excusiv electric si este capabil de o viteza maxima de 161 km/h.

Sursa Autoevolution

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu