Renault pregateste trei vehicule electrice pentru Frankfurt

Grupul Renault se pregateste de lansarea a trei modele electrice la apropiatul Salon Auto de la Frankfurt, planul companiei fiind ca in aproximativ trei ani, masinile sa ajunga de la stadiul de concept, pe linia de productie. Dintre acestea ar putea face parte Renault Megane Saloon EV si Renault Kangoo EV, ambele variante urmand a fi gata pentru a intra pe piata spre inceputul anului 2011.

Christian Steyer, seful diviziei Renault C-segment a declarat ca ar trebui sa ne asteptam la un aspect realmente unic pentru linia EV. Exista si posibilitatea unei schimbari radicale de design, dar pentru moment nu vor fi foarte multe schimbari legate de look.

Noul concept va folosi probabil aceeasi platforma de pe Renault Clio si va avea cam aceeasi lungime. Platforma numita Alliance B mai este folosita si de Renault Modus, Nissan Cube, si Nissan Micra. Zvonurile spun ca vehiculul electric la care lucreaza cei de la Nissan si care va fi prezent la Salonul Auto de la Tokyo, va avea la baza aceeasi platforma.

Renault mai doreste si introducerea unor sisteme plug-in cat si Quick Drop. Sistemul Quick Drop permite inlocuirea bateriilor descarcate cu unele noi in doar trei minute. Avantajul este evident: nu mai este nevoie sa astepti incarcarea sau alimentarea de la pompa.

Sursa Autocar

Author: Sorin Grumazescu