VW Scirocco R – Imagini si detalii oficiale

VW Scirocco R, ce a fost prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Bologna sub forma Concept Study R, este gata pentru productie. Noul Scirocco R beneficiaza de o versiune putin modificata a motorului de 2.0 litri de pe Golf GTI V, care cu un intercooler noi si alte cateva modificari, a reusit sa ridice numarul cailor putere pana la 265 CP si cuplu la 350 Nm. Constructorul are si o motivatie pentru folosirea motorului din vechea generatie in locul mai noului TSI de 2.0 litri de pe Golf GTI VI: costurile de productie mai mici.

Propulsorul poate fi cuplat fie la o cutie manuala in sase rapoarte, fie, optional, la una semi-automata DSG dublu ambreiaj. Datorita faptului ca s-a optat pentru un sistem front-wheel-drive in locul unuia 4WD noul Scirocco R nu cantareste mai mult de 1.330 kg.

Conform constructorului, performantele se opresc la 6.5 secunde pentru 0-100 km/h (6.4 pentru DSG), iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Ca sa aveti o imagine cat mai clara, va spunem ca sprintul 0-100 km/h pentru Golf GTI 2010 este de 6.9 secunde, iar pentru Golf R32 4Motion este de 6.5 secunde.

Suspensia a fost coborata ajutata fiind de noile amortizoare, franele au fost imbunatatite cu discuri de 345 mm pe fata si 310 pe spate si a mai fost adaugat un diferential XDS.

Body-ul este unul destul de agresiv, cu un nou bumper fata, prize de aer, lumini de zi LED, grila noua, praguri laterale, eleron de acoperis, bara spate restilizata, jante de 18 inch in cinci spite si optional, unele de 19 inch.

La interior au fost montate scaune bucket noi la partea din fata, un volan in trei spite, cateva elemente din aluminiu si instrumente de bord foate putin modificate.

VW Scirocco R va putea fi gasit in showroom-urile din Europa incepand din aceasta toamna. Pentru moment clientii din Statele Unite nu se vor putea bucura de acest model.

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “VW Scirocco R – Imagini si detalii oficiale

Comments are closed.