Renault este interesat de Saturn? Si Geely de Saab?

Vinerea trecuta va spuneam ca ar exista posibilitatea ca General Motors sa vanda brand-ul Saturn, unul din potentialii cumparatori fiind Penske Automotive Group. Intre timp au mai aparut ceva zvonuri.

Si exact cum Chrysler ar putea fi salvat de Fiat, la fel s-ar putea intampla si cu Saturn, care ar putea fi achizitionat de grupul Renault. Barfele spun ca fabricantul francez este foarte interesat de piata americana.

Conform Wall Street Journal, Renault, prin subsidiarul lor Samsung Motors din Coreea de Sud, ar putea face o oferta pentru Saturn. Daca e asa, francezii ar putea vinde parte din modelele lor sub brand-ul Saturn, in Statele Unite.

Un alt brand de care GM pare ca ar dori sa scape este Saab. Si pentru acesta, se pare ca General Motors a primit o oferta din partea chinezilor de la Geely, care cu doar cateva saptamani in urma au “licitat” catre Ford pentru vanzarea Volvo. Nu ar fi nimic iesit din comun ca Geely sa detina ambele brand-uri suedeze si cu ocazia asta, poate se opresc si ei din “copy/paste”.

Sursa The Wall Street Journal via Globalmotors

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Renault este interesat de Saturn? Si Geely de Saab?

Comments are closed.