Noul Volkswagen Polo a fost dezvaluit

Noul Volkswagen Polo Mk V a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Geneva. Eficienta, dinamica si stilul definesc noul Polo si incearca sa-l impinga catre un nou standard. Echipa de design care s-a ocupat de noul model, este condusa de catre Walter de Silva si pe langa noul Polo, acestia s-au mai ocupat in timp si de Scirocco sau Golf.

Intr-adevar, de la generatie la generatie, acest model a crescut in dimensiuni, lucru ce a dus la un spatiu interior cat mai incapator. Este cu 36 mm mai lung decat predecesorul sau, ajungand acum la 3.952 mm lungime. La fel, spatiul de depozitare a bagajelor a crescut la un minim de 280 de litri, dar, in functie de cum este configurat, acesta poate ajunge pana la 952 litri. Toate modelele beneficiaza de airbag-uri, ABS si ESP. La interior bordul beneficiaza de noi instrumente, plastic de calitate si cateva elemente de aluminiu, un volanul multifunctional in trei spite, MP3 si un sistem de navigatie RNS 310.

La partea de motorizare o sa gasim o gama destul de larga de propulsoare, un turbocharged TSI de 1.2 litri, dar si doua aspirate pe benzina, de 1.2 si 1.4 litri. Fanii diesel nu trebuie sa fie dezamagiti pentru ca vor putea alege intre cele trei versiuni ale motorului TDI de 1.6 litri, adica 75, 90 si 105 CP. Toate motorizarile vin echipate in standard fie cu o cutie manuala in 5 trepte, fie cu una in sase rapoarte, dar doritorii pot opta si pentru transmisia DSG in 7 trepte.

In viitorul nu foarte indepartat se va putea opta si pentru doua variante BlueMotion, prima cu un motor TDI de 1.6 litri cu emisii de doar 96 g/km, cealalta fiind disponibila incepand cu 2010 si cu un motor diesel de 1.2 litri si emisii de 87 g/km, ce vor dezvolta 90 respectiv 75 CP.

Productia pentru noul Volkwagen Polo va incepe in vara acestui an, primele livrari fiind asteptate abia in luna Octombrie.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu