Aston Martin One-77 – Si frumoasa si bestie

Astazi au aparut primele doua imagini oficiale cu cel mai exclusivist supercar al momentului, noul Aston Martin One-77. Tinta celor de la AM a fost cat se poate de clara: sa produca cel mai dorit automobil de pe planeta si, in acelasi timp, cel mai avansat din punct de vedere tehnic. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul panourilor din aluminu lucrate manual si a interiorului somptuos, la care se mai adauga chiar si parti care nu se vad, dar la fabricarea carora s-au folosite cele mai bune materiale.

Suspensia de tip double-wishbone este asemanatoare cu cele de la masinile de curse, franele ceramice ajuta extrem de mult la franare, in timp ce amortizoarele sunt complet ajustabile. Un lucru interesant de mentionat: fiecare client AM va putea “lucra” alaturi de inginerii companiei, pentru a se asigura ca modelul se potriveste perfect cu gusturile lor.

Sub capota sta pitit un motor oarecum asemanator cu cel de pe DB9, DBS si de pe noul V12 Vantage. Este un propulsor aspirat natural, de 7.3 litri ce va produce 700 CP. Cu toate astea, se pare ca este mai usor cu 25 de procente decat mai putin “fortosul” de 6.0 litri din care deriva.

Puterea “fuge” toata catre rotile din spate prin intermediul noii cutii e-gear, controlata cu ajutorul padelelor. Viteza maxima asteptata este de peste 321 km/h, in timp ce de la 0 la 100 km/h va putea ajunge in doar 3.5 secunde.

Daca nu v-a lovit criza si va incurca putin peste milionul de lire sterline, ar trebui sa va grabiti. Dupa cum bine stiti, doar 77 de unitati vor fi fabricate, ceea ce face din acest model o adevarata masina de colectie.

Sursa

Inca o imagine in continuare

Author: Sorin Grumazescu

6 thoughts on “Aston Martin One-77 – Si frumoasa si bestie

  1. mai, voi chiar vreti sa cadem in depresie zau !
    am ramas proasta…(nu ca n-as fi) dar nu am cuvinte…700 CP, maiculita…si 3,5 sec …promit sa mi-o iau intr-o viata viitoare :))
    apropos, titlul articolului este expresiv, chiar “frumoasa si bestie”…

  2. @Loreley, chiar asteptam acest gen de comentariu de la tine. 🙂
    Si mie imi place. Daca cineva mi-ar spune “ai ocazia sa faci un test-drive o singura data in viata. Tu alegi modelul”, atunci One-77 ar fi, sau ceva de la AM.
    Si multumim pentru aprecierile legate de titlul postului.

  3. Foate frumos modelul One-77, si eu sunt topit dupa Aston Martin.
    Dar Lagonda? WTF? Nu stiu daca trebuiau sa faca pasul asta :(.

Comments are closed.