Audi AS5-R de la ABT Sportsline

Modificari si iar modificari. Intotdeauna vor exista modificari pe o masina, indiferent de cat de buna, frumoasa, performanta este acea masina. Niciodata nu va fi destul. Intotdeauna va exista loc de mai bine. Este si cazul celor de la ABT care, cu toate ca aspiratul V8 de 4.2 litri si 354 CP de pe Audi S5 Coupe, va fi inlocuit cu noul V6 TFSI de 3.0 litri si 333 CP, s-au apucat de treaba si au creat AS5-R, un model ce are la baza actualul S5. Datorita modificarilor de la motor plus introducerea ABT Compressor, performantele au crescut cu 156 CP, motorul generand acum 510 CP.

Si ce? Cum adica si ce? Pai daca pana acum timpul scos intre 0 si 100 km/h era de 5.1 secunde, acum acesta a scazut la 4.5 secunde, cu posibilitatea de a accelera pana la 292 km/h. Inca un lucru interesant: desi performantele au crescut semnificativ, consumul si emisiile de CO2 raman neschimbate.

ABT Sportsline mai aduce pentru AS5-R, discuri de frana cu un diametru de 380 mm si suspensii Coil-over. Pentru a da si un aspect mai agresiv, tunerii au mai adaugat o grila si un spoiler frontal, modificari la partea din spate, o evacuare cu patru conducte, finisajul exterior in doua nuante si un set de jante de 20”.

Inca o imagine in continuare

Author: Sorin Grumazescu