Mercedes-Benz SLK Gullwing

Conform publicatiei AutoExpres, Mercedes-Benz lucreaza la o versiune putin mai mica a viitorului supercar SLC Gullwing. Cunoscut ca SLK Gullwing, modelul va fi varful de gama SLK si va intra lejer in competitie cu Porsche S sau Audi TT RS. Mai mult, va putea concura inclusiv cu Tesla Roadster sau Fisker Karma, asta in cazul in care cei de la AutoExpress au dreptate, spunand ca SLK Gullwing va fi un hibrid plug-in.

Modelul va avea bateriile litiu-ion “pitite” in pragurile laterale, va avea o autonomie de 193 km exclusiv electric, iar in cazul in care sunteti prea departe de o priza pe a le putea reincarca, motorul V6 de 3.5 litri va oferi un plus de autonomie. Se preconizeaza un sprint de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5.2 secunde si o viteza maxima de 249 km/h.

Tuningul in ceea ce priveste performanta si manevrabilitatea va fi asigurat mai mult ca sigur de catre divizia AMG. Si daca Mercedes-Benz SLC ar trebui sa apara pana la sfarsitul anului, AutoExpress spune ca SLK Gullwing nu va fi gata inainte de 2012.

Sursa si foto

Author: Sorin Grumazescu

3 thoughts on “Mercedes-Benz SLK Gullwing

  1. Ce jante bestiale are!!
    Mi-ar placea sa fac scoala de pilotaj, ca sa pot scoate untul din orice masina. Am inteles ca ar fi vreo 3000 de lei 2 zile cu niste piloti buni.

Comments are closed.