BMW Z10 ED – Noul supercar Eco

Autocar Magazine a dat publicitatii noi detalii cat si un rendering cu mult discutatul supercar de la BMW, care momentan e denumit Z10 ED (Efficient Dynamics). Umbla barfa ca noul model va ingloba o intreaga gama de tehnologii ecologiste, un sistem stop-start, un generator integrat si sistemul care recupereaza energia generata de sistemul de franare si care va fi stocata in bateriile litiu-ion. Ce rezulta din tot acest amalgam? Bineinteles un mare si frumos hibrid.

“Ideea este sa aduci toate aceste noi tehnologii impreuna, in asa fel incat sa-ti permita atingerea unui nivel de performanta cat mai inalt, dar fara a afecta mediul inconjurator in felul in care o fac supercarurile din ziua de azi.” a declarat pentru Autocar cineva de la BMW, dar care nu a dorit sa-si dezvaluie numele.

Motorul de pe Z10 ED va fi unul in 6 cilindri in linie, supraalimentat si care va produce in jur de 400 CP. Am mai aflat ca folosind o cutie in 7 trepte si dublu ambreiaj, puterea se duce direct pe rotile din spate. In schimb, n-am aflat cand vom vedea asa ceva pe strada si nu ne ramane altceva de facut, decat sa speram ca vom vedea vreun prototip la unul din marile evenimente auto de anul acesta.

Sursa Autocar via Carscoop

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “BMW Z10 ED – Noul supercar Eco

Comments are closed.