Cadillac SRX 2010 – Fotografii si imagini oficiale

Cei de la Cadillac au prezentat zilele acestea primele fotografii si informatii oficiale cu noul crossover Cadillac SRX 2010, chiar inaintea lansarii din cadrul Salonului Auto de la Detroit. Baza acestui model este oarecum conceptul Provoq ce a fost lansat in cadrul aceluasi eveniment, acum un an.

Vor exista doua motorizari, una turbo de 2.8 litri ce dezvolta 300 CP si 400 Nm si una cu propulsor aspirat de 3.0 litri, care dezvolta 260 CP si 300 Nm. In ambele cazuri este vorba despre motoare cu 6 cilindri in V ce vor fi cuplate la cutii de viteze automate in 6 trepte.

La interior veti gasi un sistem de navigatie cu ecran retractabil montat pe consola de bord, un hard disk pentru stocarea fisierelor mp3 favorite, in timp ce 2 ecrane video sunt montate la partea din spate. Bineinteles, modelul mai beneficiaza si de farurile care isi schimba automat unghiul in functie de cum este rotit volanul. Versiunea de serie vine cu jante de 18”, dar, la cerere, se pot monta si seturi de jante de pana la 20”, in functie de preferintele cumparatorilor.

In schimb un lucru e sigur: noul SRX este bazat mai mult pe siguranta si confort decat pe performante si consum minim de combustibil. Sasiul si caroseria sunt extrem de solide si nu neaparat usoare. In diverse locuri ale masinii a fost folosit un otel special, destinat protectiei pasagerilor in cazul unui impact. Centurile de siguranta sunt pretensionate si dispozitivele airbag sunt disponibile in versiunea standard.

Dupa cum va spuneam si mai sus, Cadillac SRX 2010 va debuta in cadrul NAIAS (North American International Auto Show), luni 11 Ianuarie 2009, productia urmand sa inceapa la mijlocul anului 2009.

Inca un filmulet si mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu