Cheie sau card de credit?

BMW va lansa pe piata o cheie de acces in masina ce poate indeplini si rolul unui card de credit.

Jucaria facuta in colaborare cu cei de la NXP, se afla deocamdata la stadiul de prototip, dar posesorii de BMW vor putea avea asa ceva foarte curand si va putea fi folosita pentru orice fel de plati.

“Ideea de a integra functia platii electronice intr-o cheie de masina ne permite sa creem un produs ce combina sub acelasi acoperis tehnologia auto si conceptul de lifestyle. In aceste momente colaboram cu NXP pentru a cerceta posibilitatile de transformare a unei chei de masina obisnuite intr-un dispozitiv multifunctional, ce va fi capabil sa indeplineasca functii de acces, plata si alte servicii menite sa usureze viata posesorilor de BMW”, a declarat Raymond Freymann, directorul departamentului de cercetare si tehnologie BMW.

Frumos e ca daca iti fura cineva cheia de la masina va avea acces si la cardul de credit. Dar afara nu se fura ca la noi. In Romania va fi o fita tare de tot. Sa vedeti ce brelocuri care vor imita aceasta cheie vor aparea in prima faza la noi, chiar daca ea nu va fi inca functionala.

Imi amintesc de o faza cind aparuse telefonia mobila si toata lumea se facea ca vorbeste la telefon, dar in anumite zone inca nu era semnal. Cam asa va fi si cu aceasta cheie de fite.

Una peste alta va fi un lucru util si un accesoriu deosebit.

Author: Silviu