Miss Jalopnik 2008

Cei de la Jalopnik au realizat un top al celor mai frumoase masini din lume, la care s-au luat in calcul design-ul mai putin agresiv, lipsit de ornamente si care sa-ti ia ochii. Ce a iesit vedeti mai jos.

10. Audi R8
In ciuda asemanarii cu Lamborghini, nu are nici usi care se ridica, nici aerisirile cu aspect agresiv, Audi R8 ramane o masina atletica, dar in acelasi timp frumoasa foc. Audi R8 face parte din putinele masini sport moderne, care face orice hot de masini sa se viseze “tinand in brate” o astfel de frumusete.

9. Fiat 500
Fiat 500 este unul dintre cele mai frumoase modele, din punct de vedere al design-ului, produs in aceeasi tara care produce si Lamborghini si Ferrari. Nu degeaba a castigat in 2007 trofeul “Masina anului in Europa”.

8. Citroen C6
Louis Armstrong spunea ca “Daca vrei sa afli ce este Jazz-ul, nu cred ca vei putea”. Si nu se stie daca aceasta remarca nu se poate aplica si in cazul Citroen C6. Cu siguranta cea mai funky masina din acest top, Citroen C6 aduna tot ce este mai bun din design-ul francez. Acum intelegem de ce personalitati ca Jacques Chirac au ales Citroen C6 masina lor oficiala

7. Jaguar XK Coupe
Cu toate ca nu au fost intotdeauna cele mai fiabile masini de pe piata,  Jaguar Coupe a stabilit care este standardul de eleganta si frumusete, iar modelul Jaguar XK Coupe, nu face exceptie de la regula. Cu o imagine care ne duce la modelul E-Type, design-ul Jaguar se modifica de fiecare data si arata din ce in ce mai bine.

6. Audi RS6 Avant
Design-ul acestei masini se poate situa fara nici cea mai mica problema printre primele locuri din lume, in ceea ce priveste design-ul simplu si fara multe bling-bling-uri. Un motor V10 twin-turbo te poate duce in al 9-lea cer. Numai ca mare grija la acceleratie! Al 9-lea cer poate avea si alt inteles.

5. Cadillac CTS
Cadillac CTS (masina pe care cand am vazut-o, mi-am dorit sa o am), este un sedan American delicat, dar in acelasi timp plin de muschi, modern, dar si clasic, luxuriant, dar si distins. Asteptam sa vedem cum vor fi si modelele Coupe si Sport Wagon, pentru a eticheta pe deplin Cadillac-ul.

4. Masererati GranTurismo
Extrem de frumoasa din orice unghi te-ai uita la ea, Maserati GranTurismo, face ca nu numai barbatii sau pasionatii de masini sa intoarca capul dupa ea pe strada, ci si femeile. Si nu m-ar mira sa aud si flueraturi odata cu intoarcerea capului.

3. Alfa Brera
Alfa Romeo Brera redefineste termenul de “hot hatch”. Botul puternic ascutit pentru un hatchback duce spre imaginea unei masini de Formula 1, dar liniile mediane stopeaza din aceasta imagine, facand sa arate cat se poate de exotic.

2. Aston Martin DB9
O lista a celor mai frumoase masini, din care sa nu faca parte Aston Martin, ar fi ca o lista cu cele mai frumoase femei, din care sa nu faca parte Angelina Jolie.
Aston Martin DB9 (alta masina la care tin si pe care mi-as dori-o) este cel mai bun exemplu de stylish britanic si care reprezinta cel mai inalt standard de lux, eleganta si putere.

1. Alfa Romeo 8C Competizione
Despre Alfa Romeo Competizione se pot scrie pagini intregi, asta vazandu-se si numai daca te uiti la fotografii. Este tot ce a putut face Dumnezeu mai frumos, cu ajutorul mainilor si creierelor designer-ilor italieni. Sau e mai bine invers: tot ce au putut face designerii italieni cu ajutorul lui Dumneze. Asta ramane sa hotarati voi.
Avand farurile ovale, grila fata despicata si stopurile perfect rotunde, e foarte greu sa spui in cuvinte ce face ca masina asta sa fie atat de speciala. Multi spun ca totul este perfect in legatura cu masinile italiene si nimic nu e in neregula cu ele. Este un vis devenit realitate si…se vede.

Sursa

Author: Sorin Grumazescu