Lexus Nuaero Concept

Studentul suedez Jon Rådbrink s-a gandit ca masinile pe care le vede la orice pas nu mai reprezinta nimic interesant si a hotarat ca e cazul sa schimbe ceva. Si eu zic ca a reusit. Ce a iesit vedeti si voi mai jos si reprezinta conceptul Lexus Nuaero. Design-ul acestei masini reprezinta lucrarea sa de licenta din cadrul Departamentului “Design Vehicle” de la Royal College of Art.

Designerul a reusit sa faca o combinatie intre un profil aerodiamic, dand forma unei aripi cu o sectiune mediana a habitaclului si unul hidrodinamic, unde s-a inspirat din modelul navelor catamaran. Conceptul are 4730mm lungime, 1999mm latime, 1245mm inaltime si ampatamentul este de 3300mm. Rotile au incorporate motorase electrice, iar controlul se face prin intermediul unui volan cu totul iesit din comun. O parte din acest proiect care mie mi s-au parut extrem de interesant, este lipsa pedalierului, franarea facandu-se prin impingerea volanului catre bord.

“Am urmarit principiile de baza si anumite idei in ceea ce priveste aerodinamica si apoi le-am combinat intr-o arhitectura unica. De obicei, aerodinamica reprezinta ultimul pas in design-ul unei masini si totusi acest proiect a cam inceput de unde, de obicei, proiectele se termina.” a spus Jon.

Sursa

Author: Sorin Grumazescu

3 thoughts on “Lexus Nuaero Concept

Comments are closed.