2010 Lincoln MKT-Spy Shots

In urma cu cativa ani Cadillac a parcurs o perioada de tranzitie, pe care ,pana la urma, a reusit sa o traverseze cu bine. Acelasi lucru se intampla in acest moment cu Lincoln. Ce se vrea de fapt? Se vrea schimbarea imaginii din masina dedicata celor mai in varsta, in masina dedicata tinerilor manageri .

Sedanul MKS si crossover-ul MKX au o imagine destul de buna pe piata, dar Lincoln avea nevoie de un impuls pentru a se alinia langa ele. Si ei au hotarat ca acest lucru poate fi facut de versiunea de serie a conceptului MKT.

Datorita faptului ca acest crossover a fost foarte bine primit la Salonul Auto de la Detroit, a dat curaj celor de la Ford pentru a realiza o noua versiune de serie.

Astfel vor fi scoase in evidenta noile realizari ale departamentului de cercetare-dezvoltare a celor de la Ford, inclusiv motoarele EcoBoost si sistemele de entertainment Sync, Lincoln renuntand complet la imaginea “Don Corleone’s car”.

Cu toate ca design-ul este complet diferit de design-ul vechiului Lincoln, modelul de serie va pastra totusi profilul masiv al masinii si stalpii tip C la fel de masivi.

“MKT va putea oferi confortul unui sedan de lux, flexibilitatea si spatiul unui crossover si performantele unui sedan sportiv, datorita motorului EcoBoost. In acelasi timp, amestecul perfect de performante si putere este invelit intr-un design elegant care a devenit practic sinonim cu masinile moderne Lincoln”,  declara Mark Fields, presedintele Ford America.

Propulsorul standard are 3,7 litri, 270 CP si 360 Nm si este preluat de la sedanul MKS. Ca o noutate va fi noul V6 EcoBoost de 3,5 litri supraalimentat, cu doua turbine, care produc nici mai mult nici mai putin de 340 CP si 460 Nm. Cu toate ca este la fel de puternic ca si motoare V8 din gama Ford, consumul este cu 20% mai mic, iar emisiile poluante sunt cu 15% mai mici decat un motor aspirat cu aceleasi performante.

Incepand cu 2014 vor fi produse 750.000 de masini pe an, care vor fi echipate cu motoare EcoBoost.

MKT va fi ceva modern din toate punctele de vedere. Soferul va avea posibilitatea sa-si comande telefonul mobil sau dispozitivele de redare a muzicii, prin intermediul vocii, sistem dezvoltat in colaborarea de catre Ford si Microsoft.

 

Sursa

Author: Sorin Grumazescu