GM a prezentat noul Chevrolet Camaro

Noul Chevrolet Camaro

Una dintre cele mai asteptate masini de anul acesta, Chevrolet Camaro a fost prezentat in seara asta (live si pe internet). Masina este construita pe o platforma cu tractiune spate si va fi oferita cu doua variante de motorizare, un V6 de 3.6 litri cu 296 de cai putere si un V8 de 6.2 litri care dezvolta 416 cai. De notat ca V8-ul, care propulseaza varianta de top, SS, beneficiaza de tehnologia Active Fuel Management, care optimizeaza functionarea pistoanelor (opreste din ele atunci cand nu este nevoie) si astfel consumul acestui este de 10.2 litri/100 km, care zic ca este foarte bun pentru un muscle car american.

Pe langa acestea, noul Camaro va mai avea si suspensii independente cu control StabiliTrak, iar varianta de top, SS, va beneficia de frane Brembo. Bineinteles, ca dotari avem conectivitate Bluetooth si USB, sistem audio Boston Acoustics, parcare asistata ultrasonic, posibilitatea de a porni motorul din telecomanda si radio satelit XM.

Masina a fost proiectata in Statele Unite, platforma in Australia si ansamblarea a avut loc la uzina GM din Oshawa, Canada. Vanzarile vor incepe in Statele Unite la inceputul lui 2009 si sper din tot sufletul ca se va indura cineva sa aduca masina si in Romania, pentru ca mie imi place foarte mult.

Galerie foto: Noul Chevrolet Camaro

Noul Chevrolet Camaro Noul Chevrolet Camaro Noul Chevrolet Camaro Noul Chevrolet Camaro

Author: Vlad Balan