Despre Logan

Dacia Logan

Tare masina Loganul asta.

Ca tot romanul care isi cumpara Logan, prima impresie e cea mai buna. Adica masina are de toate fata de vechea Dacia, are servodirectie, ABS (modelul mai scump), geamuri electrice fata/spate, casetofon cu cd, computer de bord, aer conditionat. Deci o masina reusita…ar zice unii. Dar problema e ca te sui in ea si apoi incepi sa ii vezi defectele, care la 9.000 de euro cat am dat eu pe ea, ar trebui sa fie mai mici decat ne asteptam.

Materialele de proasta calitate care zangane din toate directiile. Cel putin la mine se aude ceva in bord de cind am luat-o, trancane ceva si nici mama specialistilor nu au reusit sa ii de-a de cap. In fine am zis doar nu e Mert. La franare de noua se aude ceva la tamburul din spate, un climpocit….am fost cu ea la service…raspunsul a fost unul pe masura” Asa fac toate”, si cu asta m-am linistit. Dar dupa primul drum mai lung cu ea am ramas surprins de consum. Unde zic astia 7 ca la mine in Bucuresti imi ia 11-12l/100 km si mers lejer, fara ambalari de sa plec primul de la stop (oricum nu pleaca prima, doar daca linga e un Cielo).

Deci mi se pare mare consumul. Bine ar zice unii nu vezi ce inalta e :). Asta nu am inteles eu la astia de la Dacia, de ce au facut-o asa de inalta, ca are un efect de vant de cand trece un camion te ia de pe drum. Puteau sa o faca mai joasa si scadea si consumul de benzina. Deci ca idee la banii astia (cu toate ca sint prea multi pentru ce ofera) e o alegere buna calitate/pret. Eu unul nu sunt multumit de ea. Consumul e mult prea mare, la 140 de km/h imi arata pe computer 15.6, faza ciudata e ca am mers cu ea cu 180 pe autostrada noaptea si tot atata arata consumul, poate nu stie mai mult computerul.

Masina arata urit, din spate parca e o lada, e inalta, se balaseaza la vant de zici ca esti in pom. Accelareatie asta mi se pare punctul cel mai slab. Daca vrei sa depasesti un camion la 90 km/h pai pina ajunge Logan la 120 iti trebuie timp si mult drum liber, mai ales daca ai si vant din fata. Si daca vrei sa treci mai repede pui a patra si ambalezi puternic…numai sa nu te sperii cind incepe motorul sa huiasca la 4000 de ture, ca ai impresia ca se desprinde de sasiu.Cu alte cuvinte eu am zis ca imi iau o masina economica, destul de puternica (are 90 Cp), ieftina si usor de intretinut. Din pacate chiar nu a fost asa. Piesele sint scumpe si de proasta calitate. Singura problema o am cind am un drum piatra pe jos si trece un camion in fata. Tot timpul am bucuria sa gasesc proiectoarele sparte de pietre. Sint asa de usor de spart ca si daca ii dai un bobirnac crapa. In rest probleme cu ea nu am avut. Masina oricum are Casco care este destul de ieftin tinand cont de valoarea pieselor ( 2 proiectoare + manopera = 7 milioane factura) si asta se intampla foarte des din pacate.

Voi care mai aveti asa ceva pea casa ce parere aveti de Logan? Sunteti multuimit de ea? Merita banii astia sau e mult prea mult pentru ce ofera? Voi ce probleme aveti cu ea?

Author: Silviu

68 thoughts on “Despre Logan

  1. :)) chiar crezi ca va cumpara cineva asa ceva…pai acuma nu stiu nici daca o iau si astia cu programul rabla :))…eu zic ca vechile Dacii erau mai fiabile decat astea…si le puteai repara numai cu un ciocan :)) nu iti mai trebuia nimic…la jafurile astea daca se uda computerul…poti pleca acasa si ea remorcata :))…ca nimeni in fata blocului nu se baga 🙂

  2. ca posesoare de Logan, iti pot spune ca m-am regasit intocmai in ce scriei tu acolo..in plus, apropo de stergatoare, vei ajunge sa cumperi cateva sute…tot incercand, incercand…in rest masina e destul de incapatoare, am carat cu ea caramizi, BCA-uri pentru la tara, lemne, coase, greble…apoi aerul conditionat, recunoaste face frig instantaneu, vizibilitatea la volan e de r..t, ce sa zic, in banii astia nu gaseai alta masina noua cu dotarile astea…
    si inca ceva, pisele sunt excesiv de scumpe, in service Logan te tine cu lunile, deci e mai bine sa eviti
    si mitul asta cu consumul de 10-11, de unde frate ca suge benzina la greu, mai ales daca porbnesti si aerul, imediat simti si motorul…dar sa lasam!
    Sa ne traiasca copiii! (Logancele)
    btw: masina mea se cumpara cu 4500-5500E, an de fab 2005, 80.000km, fara accidente dar cu mici zgarieturi obisnuite bucuresteanului, varianta a doua de sus, deci nu cea cu cd, cea cu radio casetofon.
    acum io n-as vindeo ca am schimbat la ea rulmentii, planetarele, cauciucurile sunt noi…deci e ca noua si se simte asta…pe de alta parte, daca nu o vand acum, nu o s-o mai vand la pretul asta…in fine, ma mai gandesc

  3. Problema asta cu vanzarea o am si eu. La masinile germane dupa 5 ani scade pretul la jumatate. Pe Logan dupa 5 ani nu cred ca mai iei nimic pe ea, plus ca dupa atata timp masina e cazuta rau de tot. Oricum masina nu e ieftina deloc cum zic unii. Eu am dat pe ea acum 3 ani (1 iunie ) 9000 de euro, cu tot cu sensor de parcare si toate doatarile ei. Oricum cd-ul nu citeste mp3 (pe Logan in standard sunt Blaukpuct – deci sunt destul de bune). La mine daca pornesc aerul in timpul mersului parca masina se opreste (ai senzatia ca a primit un pumn in fata ) si cind pleci de pe loc trebuie turata mai tare ca ai senzatia ca se opreste motorul. Asa e la banii astia alta nu gasesti, masina e mare si poti sa bagi si purcelul, dar ar putea sa o faca mai ingrijit, nu sa troncane ca un tractor. Dar e prea inalta, efectul de vant se simte tare ciudat. Cind dai cu spatele daca ai si 3 tetiere in spate nu se vede nimic, se rezolva cu un sensor de parcare, dar costa si ala. Eu zic sa o dai acuma, ca peste 1 an nu mai obtii nimic pe ea. Si acuma poti sa iti iei ceva la mana a doua. Nu zic ca am avut si eu peripetii in service de am innebunit. Si alta timpenie. S-a ars sonda de mers inapoi. E o chestie sub masina in partea din fata, si nu mai avem curent pe nimic in spate. Ca sa schimbe sonda a trebuit sa de-a jos niste capace care nu s-au mai potrivit la loc si a durat si 2 ore manopera. O timpenie. Astia de la Dacia cred ca au obtinut consumurile care le declara in bancul de proba ca altfel nu imi dau seama cum scot ei 7 %.

  4. Sper sa te ajute ce am patit…dar uite gadeste-te la o faza. Masina mea are 3 si 35.000 km facuti numai pe asfalt, nu tras de ea…bine am mers si repejor citeodata…dar nu excesiv…si da semne de oboseala…si atceva ce mi se pare uirit dar urit de tot…vopseaua e garantata 6 ani zic ei…la mine in portbagaj acolo jos linga bancheta (adica un loc repativ ferit) a inceput deja sa rugineasca. Am fost la service si le-am aratat si au ridicat din umeri. Asa masina mea sta pe strada, nu am garaj, dar vechea mea Dacie dupa o atinfonare cu vaselina si apoi pe drum cu praf 🙂 ca lumea nu a avut problema asta 10 ani. Eu zic ca cine isi ia Logan se chinuie degeaba…crezand ca face o economie…dar din pacate ar trebui sa ne gindim si noi “suntem prea saraci sa cumparam ieftin”, iar ieftin si bun NU EXISTA :)). si mai bine faci o investitie mai mare la inceput…ca se va vedea in timp ca e buna si rentabila. Parerea mea :))

  5. Iar chestia cu testul elanului e in pom. Masina e foarte instabila….eu m-am jucat cu ea in poligon la 30 km/h si la schimbari bruste de directie se cam ridica pe o roata :((.

  6. Eu stiu de ce am luat-o….eu am luat masina de prost…ceilalti probabil au fost dezinformati…si ca sa sustin cele de mai sus…cu 1 luna inainte in orasul de unde sint eu…a fost o promotie pentru pentru Vw Bora cu motor de 1.9 de 90cp cu aer conditionat, fara vopsea metalizata, fara jante, masina standard dar cu aer…aaaa si avea si trapa…era niste modele mai vechi care le auveau pe stoc pentru ca Bora nu se mai producea si costau 9.400 de euro cu tot cu taxe. (masina avand reducere 1.200 de euro)….si eu mi-am luat Logan ca am zis ca astia de la Dacia au facut treaba buna :))….si m-am gandit la costuri….auzisem ca asigurarea e mult la Bora….si in primul an pe Logan am dat 18 mil cu reducere la Astra ca stiam pe cineva acolo si masina dupa 3 ani e asigurata la 5.400 de euro….a scazut valoare mult tare dupa primul an….si acuma platesc la ea asigurare parca 8 mil pe an ca am avit evenimente cu proiectoarele care sint prea jos, prea proaste si se sparg cam la 3 luni.:))

  7. Mi-am luat si eu Logan de frica sa nu iau ţeapa cu vreo maşina adusă de afară. Probleme la motor nu au fost, in rest sunt foarte proaste yalele mi-au fost sparte de 2x pana acum (prost aşezate), şi o data mi s-a stricat yala de la portbagaj.
    Ştergatoarele s-au uzat foarte repede… în rest nu mă plâng pentru că e diesel şi consumă puţin aprox. 5,5% consum mixt.
    In depasiri normale merge destul de bine cele la limită lasam pentru alţii…

  8. Da la Diesel consum e mult mai mic. Si motorul este de generatie mai noua decit cel pe benzina. Eu la portagaj nu am avut probleme, eu am masina de 3 ani si e modelul acela cu cheie. Si e destul de frustrant sa deschizi portbagajul trebuie sa opresti motorul nu poti sa il deschizi altfel decit daca scoti cheia din contact. Pe modele astea am vazut sa s-au mai desteptat un pic. Intr-un fel tot de asta mi-am luat si eu…dar stiu o gramada care si-au luat masini de afara…unele bune altele jafuri…cred ca e o chestie de noroc…ca nu ai cum sa verifici tot la o masina la mana a doua….dar cred ca merita riscul…cel putin daca masina la mana a doua nu a fost lovita foarte rau sau daca are putini ani…ca aia de afara nu se joaca ei rapara sigur masina in service autorizat si cu piese bune. Iar masinile pentru ei (dea afara) sunt mai bine facute decit cele exportate care tarile din est. A se vedea probleme cu skoda de anul trecut :)). Motorul conteaza cel mai putin la intretinere…ca la motor il; faci indiferent ce are…la caroserie si celelalte materiale e problema…ca daca se duce caroseria nasol…asa motoarele te tin…la logan cred ca tine 200.000 kilometri poate si mai bine…ca pina la urma motoare sunt rodate, sint testate si sunt destul de ok …in afara ca sunt depasite si vechi :)….dar ca fiabilitate sunt ok 🙂

  9. La stergatoare ….am timpit si eu…am schimbat o gramada …si tot scirtiie….si fac urit…am cunmparat si de acele de silicon din vitan…au mers bine 4 luni…apoi la fel…sunt proate…a mele erau bosch…nici nu mai stiu de care sa iau…

  10. Nu 🙂 ca nu stiu cat mai tin masina si nu vreau sa ma mai stresez cu ea…sa ii mai aduc si imbunatatiri :))…a las asa deocamdata…Oricum multumesc.:)

  11. loganu este o caruta stramba in comparatie cu cieolo e un jav logau eu am cieolo e din 1998 si e din corea e original nu are pic de rugina are 115000 km are motor de 1.5 si am mers cu ea cu 190km cu bagaje cand mergeam la mare si nu huruia si troncanea .Am mers si cu loganu lu vecinu e diesel si la 140km/h deja troncanea de rupe si e foarte instabila si urata ca aspect interior si exterior.referitor la faza ca pleaca prima de la semafor dac e un cielo am facut intrecere cu un logan 1.4mpi si 1.5 dci turbo si iam intrecut . consumu e 7 in afar si interior 10 e foarte bun cielo

  12. loganu e o caruta o traoaca un cielo e mai bun de 10 ori
    am vazut intreceri intre cielo si logan si il ia cielo
    sun niste jafuri loganu

  13. La intreceri mai conteaza si cit e de experimentat soferul :))….dar in fine…eu zic ca cielo nu il face pe Logan…chiar daca loganul e inalt, trancane si are o gramada de defecte…in demaraj cielo e lent tare…am mers si eu destul de mult cu cielo…asa e mai liniste in ea…dar la demaraj mi se pare ca lasa de dorit…si mai ales daca e incarcata…
    si loganul daca e plina si ai si aerul pornit…nu misti masina din loc…:)..eu cu aerul pornit si motor de 1.6 abia pot pleca de pe loc…dar cielo eu zic ca e depasita…moral…
    bine si loganul e depasit tinind cont cel putin de motor,…care e cu 2 supape pe cilindru modelul care il am eu cel putin…si e depasit…
    dar asta e…:)
    la inceput tin minte cind trecea un cielo se face liniste…dar le-au stricat facindu-le la craiova…a scazut mult calitatea aducind fabrica in romania…
    si eu stiu la tata un cielo model coreea a facut 300.000 kilometri….fara sa schimbe nimic…si era masina de firma de care se tragea…
    la mine la 3 ani de zile…masina are deja rugina pe la praguri si cica tabla e garantata 6 ani anticoroziune…sa nu le dai cu caroseria in cap!!!….dar asta e….sint proste…mai la nici o masina germana de 10 ani vechime nu am vazut pete de rugina…si masina poate era cazuta…dar caroseria era ok…cred ca e o hiba in romania…cu materialele si piesele de schimb si toate…!

  14. la consum nu stiu cit e la cielo….dar la logan te sperii :))…pe bune…consumul e enorm de mare….cel putin asa mi se pare mie…e prea inalta..efect de vant ciudat…

  15. Pai depinde de motor eu am 1.5 dCi si am facut chiar 140 KM cu 5 litri deci zic e foarte bun.
    Oricum Shumaher nu sunt si/sau nu cu Logan, atunci o sa imi iau un Porche, Ferrari, in orice caz sportiv.

    Da e mai sensibil la vant, si defecte cred ca gasesti stive. Oricum eu sunt multumit per ansablu si in afara de yale nu mi s-a stricat nimic.

    Eu atat mi-am permis, atat mi-am luat.
    Daca vrei altceva uite aici un ghid complect: http://www.buhnici.ro/cum-aduc-o-masina-din-germania/

  16. eu am probleme ce ea de noua la stergatoare…am schimbat 2 seturi pina acuma si din alea cu silicon luate din vitan…tin juma de an si apoi parca dai cu racleta pe geam :)…si aia face mai frumos…

  17. si eu am un logan 1.6 din 2005!din capul locului as vrea sa spun ca am condus si alte masini gen skoda fabia break,ww polo,citroen,etc!intradevar sunt unele diferente de la o masina la alta dar eu sincer ca si masina personala sunt foarte multumit de ea la banii astia!mai am vecin de garaj cu skoda octavia noua a avut numai probleme cu ea intrebandu ma uimit ca eu de 3 ani la 60 de mii de kilometri nu am avut nici o problema cu loganul!!!!?mai are si nevasta mea colege la lucru cu ford fiesta irasi probleme la telescoape si consum!deci eu consider ca la ce bani dai pe ea e foarte ok!ganditi va ca loganul a vandut foarte bine in franta si germania deci 2 natiuni civilizate care folosesc o masina in general pentru ce e facuta!!sunt multe masini apropiate de pretul loganului care au probleme la depasiri pt ca nu au fost proiectate pt asta!in fine eu nsuntmultumit de logan si il folosesc exact la ce a fost proiectat sa faca!

  18. Nici Loganu nu a fost facuta pentru depasiri ??? ….glumesc :)…eu sint total deacord…dar totusi sa tinem cont ca masina costa destul de mult pentru salariile majoritatii romanilor…si nu e o masina deloc “ieftina” cum se lauda astia de la Renault…plus ca la banii astia iei orice masina la mana a doua infinit mai buna si mai fiabila….mi se par motoarele total depasite cel putin asta de 1.6 cu 2 supape pe cilindru este total depasit….si consuma destul de mult…nu cum se lauda in cartea tehnica…masina e foarte inalta si destul de prost facuta…adica neingrijit…si pe alte masini exista plastic ieftin…dar nu se crapa asa de usor…plus ca piesele de schimb nu sint scumpe…sint exagerat de scumpe in comparatie cu alte modele mai rasarite…uite un exmplu…un bec de proiector pe Logan 1.5 mil …pe Megane 300 mii…e diferenta enorma….eu zic ca e ok masina dar nu la banii astia…e mult prea scumpa pentru ceea ce ofera…si in plus siguranta e la pamint…se apleaca mult in viraje, are efect de vant mare, etc.Eu am cu ea 40 mii km si tracane urit de tot…si nu a mers pe drumuri neamenajate :)…Skoda aduse la noi …sint rebuturile din vest..deci nu comparam :)…tot ce e skoda in est sint masini facute pentru noi…si alte tari din est…toata lumea are probleme cu skoda..

    pai da afara se vinde super bine pentru ca este o masina ieftina pentru ei…si afara se vinde mai ieftin ca in Romania asta e culmea nesimtirii…pe linga salarii mari care le au cei de afara Loganul e si mai ieftin ca la noi si de asta se vinde asa de bine…ca la banii astia cei de afara nu reusesc sa cumpere ceva cu care sa mearga..probleme a alta…cei de afara cumpara logan…il tin tin 3 ani si il arunca…ca nu mai ai ce face cu el dupa 3-5 ani de mers…adica undeva la 150-300 mii km…dar la noi iti permiti sa schimbi masina la 3 ani…si la banii astia…uite fa o comparatie…un tip mediu din franta sau germania isi cumpara un Logan cu salariu pe 3-4 luni….in romania cu cate salarii medii iti iei un Logan…?? si asa iti vei raspunde de ce e asa de bine vinduta….nu datorita calitatii…si datorita pretului….si diferentei de putere de cumparare…:)

  19. ai si tu dreptate silviule dar iti spun ca inca nu s a inventat masina perfecta!depinde de ce iti doresti de la o masina!si asta am vrut eu !o masina fara pretentii si cu care sa nu imi para rau daca ma loveste cineva pe drum!!asa e in romania pe strazii salbaticie si sincer mi ar fi parut rau sa imi iau un mercedes si sa ma plezneasca unul cu o coaja de bmw de 2 mii de euro care nu are carnet e cu nr fals si pe deasupra tiganoc!!de asigurari nici nu mai discutam!referitor la piese cum spui tu un proiector 1.5 mil lei vechi asa este dar sa stii o smecherie!ala a fost proiector valeo care sunt puse pe logan la productie!dar sunt si alte firme care au acelasi produs la pret mai mic!de exemplu am gasit proiector logan la 600mi vechi bucata!mai o patanie!mi s a indoit un brat de stergator de parbriz!m am dus la magazin piese originale 1.3mil vechi cu tot cu lamela!m am dus la alt magazin si l am luat cu 300 mii lei vechi si bratul si lamela si culmea erau amandoua aceasi firma!uamt oradea!

  20. Da asa e…dar la mine cu piesele cum a fost faza….eu sparg proiectoarele destul de repede …sint proaste si daca vezi unul spart te minunezi de cit de subtire e sticla aia. Ideea era ca masia a fost pina anul asta pe garantie extinsa si orice reparatie trebuia facuta la baietii de unde am cumparat masina…si aia lucreaza numai cu piese originale…asa e poti gasi si mai ieftin dar la piesele originale ma refer sint ffff scumpe si daca nu ai casco o pui original. La faza cu asigurarea casco asa…e destul de ieftina fata de modele straine…uite eu am probleme cu stergatoarele…innebunesc cred ca am schimbat 3-4 seturi pina acuma…am luat si de alea de silicon din vitan …dupa 3 luni parca dau cu racleta pe geam asa de urit fac…parca imbatineste cauciucul ala…
    uita alta faza…o prietena cu un passat a “luat” un iepure pe drum, lovit bara, aripa, contraaripa, paratore noroi si nu mai stiu ce…a costat toata afacerea 10 mil ca a vorbit pe la dezmenbrari…s-a miscat in fine…eu am lovit un caine..si am aut numai bara, proiector si aparatoare de noroi si smecheria aia din bara de plastic…jumate de aparatoare de aia e 400 mii…ca e din 2 bucati…deci nu am avut lovit radioator sau de astea…si total factura 30 mil….a nceput sa rada aia de nu mai putea…am ramas cracanat cind am vazut factura…era pe casco…dar tot e enorm….au inlocuit cica la proiector si ceva care tine contra si in concluzie asta a fost factura…!!
    asa e sa te loveasca un cheg de masina innebunesti instantaneu….uite am lovit in parcare oglinda…si e incalzita…pret 4.700.000 cu tot cu manopera….da-o incolo…imi venea sa nu ii mai pun oglinda :)…
    si pina la urma lama de stergatoare de unde ai gasit? nu ai probleme cu ele?

  21. PT SILVIU!!EU AM CUMPARAT STERGATOARELE ALEA TIP NOU CUM SUNT PE GOLF ,VW,SUNT MAI GROASE AU MAI MULT CAUCIUC !!NICI NU SE MAI MISCA PE LA 120 CAND TREC PE LANGA O MASINA MARE SUNT OK!!LE AM LUAT DE LA REAL A FOST CEVA OFERTA 18 LEI BUCATA (O LAMELA!)SI PRIMEAI 2 BUCATI IN BANI ASTIA! AM VAZUT SI LA UNGURI IN TESCO SAU CORA IN SZEGED ERA PE UNDEVA PE LA 700 DE FORINTI DECI UNDEVA PE LA 10 LEI NOI LA LIBER NU ERA OFERTA!! DECI VENEA 9 LEI BUCATA!E UN PIC MAI SCUMP DA NU MAI AM PROBLEME SI CHIT CA TIN MAI MULT!REFERITOR LA PIESE SI CASCO ASA ESTE!ASTIA DE LA REPREZENTANTA UMFLA PERETUL DE TE DOARE CAPUL!!UN ORNAMENT DE ALUMINIU CE SE PUNE IN FATA LA LOGAN 150 RON!!!??ORNAMENTUL ARE CAM 40 CM!!??ASA FAC LA CASCO CA STIU CA AIA SUNT OBLIGATI SA PLATEASCA SI ASA CASTIGA BANI NEMERITATI!!

  22. yoooo: tari pe naiba…e proasta masina si din pacate vedem asta :)…si ei nu se asteapta la asa ceva,,,si cred ca daca in reclama arata bine…asa si trebuie sa fie…ca si la testul elanului…eu sint curios cati au curajul sa faca asta cu un logan pe strada…eu unul la 40 pe ora cind am evitat un canal.,..am zis ca pun masina pe o parte…cautam manerul de sus sa ma tin si eu de ceva…ca asa de bune sint scaunele…si te tin super bine…daca virezi prea tare ajungi pe locul din dreapta…daca e gol e mai nasol :)….asa daca ai pe cineva acolo…tot sa virezi :))

  23. mikinio: salut. da astia de la service umfla preturile si sint mana in mana cu cei de la casco…ca tu esti obligat 3 ani cit ai masina pe garantie sa te duci numai la service autorizat…si cu asta te-a prins de nas…ca tu obligatoriu cind vezi cit costa piesele iti faci casca…si nu te mai intereseaza apoi ce trec aia pe factura…tu cind ai o probleme si ai lovit masina vrei sa scapi cit mai repede…tu vrei masina sa mearga din nou,,,si chiar nu te mai intereseaza ca ti-a schimbat un bec in plus…dupa cita umblatura e pe la politie, la service, la aisgurare, cind o vezi din nou in fata blocului zi-mi mersi ca ai scapat numai cu atita…si gandesti opimist…dar totusi nu e corect ca aceste preturi sint mult umflate…dar e chestie la nivel inalt pentru ca toata lumea are de cistigat din asta…mai putin proprietarul masinii…adica casco cistiga, service la fel,,,dar eu,,,care am masina lovita…eu nu cistig nimic? aici e partea nosola…nu noi nu cistigam nimic…pierdem o gramada de timp si bani de spaga aia nu ii mai zic….ca astia de la service ca la doctor nu misca nimic pina nu le promiti ceva…
    am sa incerc ci stergatoare sa caut si eu pe aici…eu stau in bucuresti si prin arad nu am drum…mai am prieteni care merg in budapesta si automat trec si prin Szeged…deocamdata nu le-am schimbat…bine ca nu ploua :)…daca ajung prin arad te iau la o bere :)…sau poate ajungi tu pe aici..:)…am sa trec si eu pe la real…ca astia au aceleasi preturi in toata tara,…eu vazusem ceva in metro…bosh parca…si lamela nu era de cauciuc era de silicon…si siliconul e mai moale…si nu face asa de urit…oricum mai caut si in real …poate am sa gasesc acolo…ca in vitan care e faza cu ele,..am niste colegi care si-au luat…2 saptamini super ok…nu face deloc zgomot nici daca geamul era uscat…dupa aceasta perioada de “proba” au inceput sa faca la fel,…:)…
    oricum multumesc mult si daca ai drum in bucuresti ne auzim…:)

  24. ai dreptate si la viteaza…da si la mine cind merg mai repede…si trec pe linga un camion…zici ca sar de acolo…:)…am avut mai deumult un Oltcit…si cind am trecut pe linga un camion…mi-a zburat stergatorul de pe fata….a trebuit sa opresc sa il caut pe drum :))…a fost comic…ca nici nu mai vedeam nimic in fata…si la logan ..se ridica putin de vint…si fac destul de urit…la logan…efect de vint nasol e si antena …cind treci pe linga un camion stii cum huieste…:)

  25. salut silviule!eu cand am spus de stergatoare ca le gasesti prin szeged m am referit doar la posibilitatea de a cumpara la un pret mai bun doar atat!nu cred ca iti renteaza sa incerci sa le procuri de pe aici!sunt sigur ca la bucuresti doar e capitala daca ai sa te uiti atent prin hipermarket uri ai sa gasesti in mod sigur!ar arata cam asa:http://www.4-cars.ro/Articol.aspx?id=445&title=Stergatoare-de-parbriz cu specificatia ca nu are nici un pic de metal pe el!deci e doar silicon si plastic sau cauciuc!??cred ca sunt o noua generatie de stergatoare le gasesti in mod sigur pe masinile de import noi!gen vw polo,passat,golf,audi!daca vezi vreo masina din cele enumerate mai sus imposibil sa nu aibe de astea tip nou!incearca sa te uiti cum arata si sa iti faci o parere daca merita sau nu!

  26. super tare linkul…da cam asa ca in poza aceea am vazut pe la magazine…si asa am sa caut….au lamela din silicon…si am sa caut pe la cora si de astea…sa vedem …poate totusi gasesc ceva

  27. Multumesc mult pentru informatii….am sa caut si cind gasesc te anunt si iti zic de care mi-am luat…dar alea din poza arata bine…am vazut 1 singura data si atunci nu am cumparat :((…..si acuma imi pare rau…sper sa mai gasesc 🙂
    Oricum multumesc mult de tot…

  28. cu placere!daca gasesti si iti cumperi sa ai grija cand le instalezi ca prinderea e toata din plastic!!!dar se monteaza destul de usor doar sa tragi cu simt de clapeta de plastic apoi sa introduci cu grija pe locasul de pe terminarea bratului si apoi sa apesi clapeta de plastic!oricum o sa vezi diferenta!am avut iarna asta si o experienta pe vreme de zapada si era mult sub 0 grade!nici macar nu a prins o pojghita de gheata!!pt vizibilitate si siguranta sunt foarte bune!

  29. La mine daca scade temperatura pe la 2-3 grade deja sint lipite de geam…la fel se intimpla si la temperaturi pozitive. Cel putin vara cind plecam undeva ma duceam si le ridicam un pic de pe geam si erau lipite. De ce nu pun astia de la Dacia din fabrica asa ceva…nu am sa inteleg ca diferenta de pret nu e prea mare…si oricum daca dai asa de multi bani pe masina macar puteau sa ii puna niste stergatoare mai bune…nu sa umbli dupa ce ai cumparat masina sa cauti altele….niste tantalai…

  30. am sa ma duc weekndul asta sa caut prin oras…sper sa gasesc…si la montat ma uit atent ca daca e din plastic exista riscul sa se rupa :)…
    Multumesc mult…

  31. am impresia ca mai toti pe acolo nu aveti masini ,aveti doar una sin aceea nu este logan ,imi cer scuze fata de cei care au logan

  32. @auras: mai toti pe acolo ??? pe unde?? pe acolo???…pina la urma care e faza…sau care e concluzia…culmea….eu chiar am logan…:):):)…si sorin a avut…culmea….chiar si sorin stie ce e cu loganul ca a avut si el…dar tot nu ma prind ce ai vrut sa zici ?!

  33. @mikinio ar: Ura in sfarsit am gasit stergatoare….am gasit tot la Real…si sint destul de ok…le-am montat (bine m-a ajutat tata)…si vad ca sterg super bine…si chiar daca geamul e uscat…acuma sa vedem cit vor tine…:)…dar dupa prima zi sint foarte multumit 🙂

  34. Bai baieti.. n`aveti o treaba… am Cielo cu 92 cp si cu aer conditionat cu tot ce vreti voi pornit face orice Logan… voi nu shtiti ce vorbiti cu sa fie depasita la demaraj un cielo… Varmiu are un passat 130cp turbo diesel si il fac varza e destul de bun ca shofer dar 92cp pe benzina duc mai mult pe distanta scurta decat 130cp diesel…. asa ca in loc sa tot bateti campii degeaba ca faceti cu loganu un cielo mai bine v`ati mai informa….. inca ceva cielo e super ushoara si avand 92cp ganditiva ca fuge super tare…. app a mea e din 2005 adusa din Korea…

  35. Salut Luc1an….deci man…esti pe dinafara total….iti raspund punctual…
    deci Cielo nu sta nici pe departe in fata Loganului…si crede-ma nu sint deloc fan Logan….Cielo nu va depasi niciodata Loganul poate sa fie orice sofer cit de bun la volan….iti explic imediat si de ce si iti zic de ce esti tu departe de adevar…!!!!
    1. Cielo care zici tu ca il ai…nu are 90 de Cp….pe situl oficial la cielo…masina are 80Cp….in realitate am o prietena care are un model indetic cu al tau…tot 2005 tot cu aer…si servo…etc…in talon scrie foarte clar…masina are 90Cp…(in talon e in Kw)…dar indiferent cu faci transformare ca e matematica de innmultit 2 cifre…nu da de nici o culoare cit zici tu!!!. deci clar masina asa 90 Cp…
    2.Cielo e o masina foarte grea….nu stiu cum o vezi tu mai usoara…se vede ca nu te-ai interesat…nu e nimic iti zic eu…
    Logan are 960Kg (modelul cu motor de 1.4) si 970 Kg (motor de 1.6)….cielo…cred ca stii cit are …tu chiar nu stii sa citesti in talon….!!!! deci cum ziceam cielo…are 1170 Kg…deci cu 210Kg mai mult decit Logan….
    3. Daca tu ai masina din 2005…iti zic eu ca nu trage ca una noua.,..asta e clar….deci nu ma mai aburi ca il face la varul tau cu un Passat ca ne jignesti inteligenta….pe bune…daca tu imi zici ca un Cielo de strada il face pe Passt Diesel de 130 Cp….pai nene …poate sa stea passatul pe loc…
    4. sa iti povestesc ceva…cind am luat masina …am un prieten foarte bun (de fapt cel mai bun prieten)…acel prieten are un Opel Astra cu motor de 2.0l dar atentie are numai 110Cp….motor diesel…am facut amondoi intrecere….iti dai seama ca am plecat in fata lui….stii cit…??/ 10 metri…poate nici atita…eu eram turat de imi sarea injectia…si cind am prins eu 40km/h….a trecut pe linga mine si nu l-am mai vazut…!!!!…..asa ca lasa povestile astea cu passatul ca te faci de ris !!!!….:)…pe bune…eu mai fac liniute cu baietii la spot prin oras…si cu cielo…inca nu a trecut nici unul in fata…
    si inca ceva eu nu fac lobby pentru logan…inca mi-e rusine ca am logan si am fost asa prost sa imi iau asemenea masina…dar fata de cielo….e ca passatul pe linga dacie…!!!…cielo e o masina total depasita…crede-am am mers multi km cu cielo….ma nene…ma rugam de ea sa accelereze …iar la stop ma faceau pina si daciile alea vechi….(bine de cielo care zic ca l-am condus mult…e model 2002 chel…cu 77Cp…)…
    eu te cred ca esti super bun sofer…dar mai subtire..ca poate te crede cineva…:))…si ii mai dai sperante sa isi cumpere cielo…:)…si cind vede pe ce a dat banii se uita cam strmb

  36. si ce imi placea mie la cielo …cel putin alea facut in coreea era…ca atunci cind treceau…ma nene parca se facea liniste …nici motorul nu il auzeai…:)…dar noi eram obisnuiti cu troacele noastre de dacii :((…fara sa stii ca ele …dupa ce s-au facut la craiova…cel putin la mine in oras s-a implut service…de cit de proaste le faceau astia de la craiova….pacat…

  37. ha ha ha, cielo benzina 90cp intrece passatul de 131 de cai.
    eu am o masina cu mai mult de 131 de cai, intr-adevar ma poate intrece si o bicicleta…daca merg cu 20 la ora 😉

  38. Ce aveti cu baiatu’ ma? El a spus foarte clar: “pe distanta scurta “. :)Acum, intr-adevar, nu stim cat e acea “distanta scurta”…10-20 m?! 😉

  39. cea mai buna masina e aia pe care o ai!!!daca nu esti multumit schimba ti masina si ia una care iti place cu adevarat!nu stiu de ce trebuie sa jignim pe cineva ca el conduce o anumita masina!cred ca si cielo si logan si passat sunt masini bune!!problema e ca noi romanii suntem in afara educatiei si tot timpul ne raportam la ce masina conduce fiecare!e fals!e doar un mijloc de deplasare si avand o anumita masina eu zic ca tine mai mult de gust si de rationamentul economic!!drum bun sa aveti indiferent ce masina conduceti sa va bucurati de ea sanatosi!!!doamne ajuta!

  40. @mikinio, asa e. Ai dreptate. Dar nimeni n-a jugnit pe nimeni. Asa e, si loganul, si cielo, si vw-ul, toate sunt bune. Fiecare in felul ei. Numai ca, nici nu poti spune ca un cielo face varza un vw…sa fim seriosi, cum, de asemenea, din punctul meu de vedere, niciodata, un logan nu va face varza un cielo. Doar daca…cine stie…acel logan e nou nout, iar acel cielo e destul de batran si intre timp i-au mai murit din caii putere.

  41. mikinio…asa e…fiecare e mandru de masina lui…ca doar e a lui..dar vb lui Sorin…nu se poate nene…sa “faca” un cielo in passat…si mai ales in cielo vechi din 2005…sa fim totusi seriosi…si cu aer conditionat….eu sint convins ca si cielo e o masina buna si de familie…dar nu se poate compara cu altele…e si ea pe acolo….

    logan e de conceptie mai nou…si motorul e destul de nou…cel putin asta de 1.6 cu 16V…nu cred ca un cielo de 90Cp face un logan de 110Cp….in nici un caz…iar passat sa nu mai vb…poate vb lui Sorin pe distante ffff scurte…adica nici sa nu plece de pe loc..

  42. si ce ma enerveaza pe mine la culme la romani !!!…este urmatoarea faza…toti zic ca masina lor e cea mai tare….si cea mai buna…in loc sa vb si sa ne sfatuim ce probleme am avut fiecare…si cum le putem evita pe viitor…sau sa ne dam sfaturi ce trebuie intretinut la ea…sau ce trebuie evitat…noi venim si incepem sa ne laudam….”eu am trabant…e cel mai bun…nu are nici o problema…”….uite cum am avut eu probleme cu stergatoarele…pai pina la mikinio…nimeni nu mi-a zis cam ce trebuie facut….toti pe care intrebam in bucuresti….nimeni nu a avut nici o problema…toti sint foarte multumiti de masina…toate stergatoarele in viziunea lor sint bune…si eu ca blegul ma gandeam…mama ce timptit sint si ce ghinion am…numai la mine s-au nimerit alea proaste….

    toata lumea are probleme cu masinile…eu zic ca daca fiecare ar fi cinstit si ar zice problemele aparute la ei….anumite lucruri se pot rezolva…si de asta este forum ca sa vedem ce putem face…nu se na laudam fiecare cu cea mai tare masina…parerea mea:)
    —-
    si corect pina la urma e o masina…te duce din A in B….bine mai stiu si cazul unul gogoman…care locuia cu chirie, avea si copii …nu le cumpara la copii nici o prajitura si isi cumparase Vw Phaeton in rate…de platea de il durea capul…dar cine era mai tare ca el…??…este omul tare in cartier…o spala in fiecare zi sa il vada lumea ca e a lui…

  43. te salut silviule si mersi pentru ca m ai laudat desi nu cred ca era nevoie!eu am intrat pe site ul asta si am vazut ca o persoana avea o problema si cerea raspunsuri!eu am trecut prin aceasi experienta si m am gandit ca tia r fi de ajutor sa tragi o concluzie ce e bine pentru tine!referitor la ce masina bate pe cielo vw sau audi!eu cred ca astea sunt infantilitati de 10 15 anisori!nu e important si nici relevant pentru mine!!asa as putea sa il intreb pe ala cu cielo de ce nu compara cielo lui cu alt cielo la aceasi ani si aceiasi km ca sa nu parea ridicol!!asa ii spun si eu ca am fost cu un monopost de formula 1 si i am dfat clasa la unul cu lamborghini!!e relevant!normal ca nu !eu cred ca ne pierdem timpul!!sanatate maxima!

  44. salut man…cred ca iti dai seama ca pina sa scriu aici am mai scris si pe alte forumuri si nu am primit nici un raspuns…sau niste raspunsuri in 2 peri si total diferite de ce ma interesa pe mine…si de asta am zis de tine…ca ai fost singurul care a gasit o solutie…:)…si pentru asta iti multumesc mult….ca macar am rezolvat problema..ca am intrebat si pe service si aia de acolo ma trimiteai si ei la plimbare :)…asa ca am rezolvat problema pina la urma cu ajutorul tau :)…si multumesc mult…

  45. da pina la urma aceste intreceri de “cartier” sint pentru “baietasii de cartier” de la bloc…ca sa impresioneze…ideea ca 1 singura data trebuie sa se intample ceva rau…nu de mai multe ori…si pina la urma sint copilarii…:)…
    tu ce mai faci? esti ok? cind ai drum prin bucuresti dai si tu un semn de viata…:)

  46. am un logan din 2009 , am schimbat stergatoarele cum am cumparat-o (champion le-am gasit intr-o benzinarie mol ,sterg si acum ca in prima zi , impecabil )

Comments are closed.