Lamborghini Veneno a fost prezent la Geneva

lamborghini_veneno_2013

Si in cazul lui Lamborghini Veneno am vazut multe reactii. Si pro, dar si contra imagini, eu aflandu-ma printre cei carora le place. Modelul a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva si a fost facut pentru a sarbatori cea de a 50-a aniversare a companiei.

Este un model exclusivist, este un model facut in doar 3 exemplare, este un model care costa 3 milioane de euro si a fost numit dupa taurul care l-a omorat pe celebrul matador Jose Senchez Rodríguez intr-o lupta care a avut loc in 1914.

Ce gasim pe fiecare dintre cele 3 unitati fabricate? Multa fibra de carbon, aerodinamica din plin, blocuri optice in forma literei „y”, usi foarfece, prize de aer mai peste tot unde te uiti, un difuzor destul de mare, un eleron ajustabil, o evacuare cu patru conducte, o capota ventilata, si jante cu un design interesant.

La fel, toate cele trei masini vor beneficia de un finisaj exterior gri metalic, cu diverse elemente in trei culori, care, evident, aduc aminte de steagul Italiei. Interesant este faptul ca modelul pe care-l vedeti in imagini este doar prototipul, fiind singurul care va avea toate cele trei culori. Masinile „de fabrica” vor avea fiecare cate o culoare.

Multa fibra de carbon si la interior, iar daca va intrebati cam ce ar fi sub capota, iata: un V12 de 6.5 litri imprumutat de la Aventador, numai ca va dezvolta 750 CP, va fi cuplat la o cutie ISR in sapte rapoarte si la un sistem all-wheel-drive permanent. Iar cele 1.450 kg vor putea ajunge pana la 100 km/h in doar 2.8 secunde, urmand ca acul vitezometrului sa se opreasca la 355 km/h.

La cine vor ajuge cele 3 unitati fabricate? Nu se stie… 🙂

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu