Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse – Imagini si mici detalii

lamborghini_gallardo_lp570_4_squadra_corse

2003 a fost anul cand primul Lamborghini Gallardo a iesit de pe poarta fabricii. Acum e posibil sa se apropie de final… In sensul ca, anul viitor, probabil, vom avea o cu totul alta generatie. De aceea, cam ce vedeti in imagini e posibil sa fie ultima generatie. Si se numeste Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse.

Exceptand faptul ca este ultimul Gallardo de acest fel pe care-l vom vedea la Salonul Auto de la Frankfurt, este cam si cel mai puternic model facut de catre baietii de la Lamborghini. De ce? Pentru ca este bazat pe Gallardo Super Trofeo, pentru ca foloseste un V10 de 5.0 litri care dezvolta 562 CP, pentru ca foloseste o cutie robotizata in sase trepte (padele incluse, evident) si, nu in cele din urma, pentru ca si denumirea o spune: „Squadra Corse”, care, in italiana, inseamna „Race Team”. 🙂

Cantareste aproximativ 1.340 kilograme, ceea ce inseamna ca este cu 70 kilograme mai usor decat Gallardo LP 560-4, de unde intelegem si faptul ca, daca imi este permisa exprimarea, avem cam 2.35 kg pe fiecare cal putere.

Asadar, cifrele arata asa: de la 0 la 100 km/h ajunge in 3.4 secunde, pana la 200 km/h are nevoie de doar 10.4 secunde, iar in cazul vitezei maxime, acul indicatorului de bord se va opri la 320 km/h.

In rest, oprire asigurata de catre un sistem de franare carbon ceramic, un finisaj exterior mat, un eleron mare la partea din spate, capota noua, ceva modificari la prizele de aer, jante de 19 inch, iar in interior, elemente din fibra de carbon, Alcantara si scaune bucket.

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu