Aston Martin DBS Coupe Centennial 2013 de la Zagato

aston_martin_dbs_coupe_centennial_zagato

Ce avem aici? Un Aston Martin DBS Coupe Centennial 2013 si un Aston Martin DB9 Spyder Centennial. Cine „le-a adus” pe lume? Baietii de la Zagato.

E o editie speciala pentru aniversarea celor 100 de ani Aston Martin. De fapt, asa cum ati vazut, sunt doua: un Coupe si un Spyder, ambele fiind modele unicat. De ce DBS si DB9? Pentru ca sunt bazate pe DBS si DB9.

De ce a aparut Aston Martin DBS Coupe Centennial? Daca ar fi sa ne luam dupa ce spun ce de la Zagato, din doua motive: pentru ca au dorit un model cu ADN luat de la Aston Martin, insa cu putin accent italian. Nu stiu daca le-a reusit sau nu, insa mie imi place. Nu-s pe spate, dar imi place…

Cat priveste Aston Martin DB9 Spyder Centennial, da, e bazat pe DB9 Volante convertible, masina fiind creata pentru Peter Read, un colectionar american. Interesant e faptul ca povestea acestui proiect a inceput in urma cu 10 ani, atunci cand Dr. Ulrich Bez a aprobat design-ul pentru DB7 Zagato, toate cele 99 de exemplare fiind vandute la Salonul Auto de la Paris chiar inainte ca producatia sa inceapa.

Ei bine, aceeasi echipa s-a ocupat si de versiunea DB9 Spyder Zagato Centennial. 🙂

Sursa Diseno Art

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu