Chevrolet Corvette Stingray Premiere Edition 2014 a fosr dezvaluit

corvette_stingray_premiere_edition_2014

Au trecut 60 de ani… Au trecut 60 de ani de cand primul Corvette a iesit pe poarta fabricii. Si, cu aceasta ocazie, Chevrolet a considerat ca si momentul pentru a sarbatori cumva acest eveniment. Cum? Prin prezentarea noului Corvette Stingray Premiere Edition 2014, evenimentul avand loc la National Corvette Museum, in Bowling Green, Kentucky.

Cred ca deja v-ati dat seama ca e bazat pe coupe-ul 3LT. Pe langa asta, masina mai primeste un exterior Laguna Blue Metallic, un acoperis din fibra de carbon si jante cromate pe care, central, se vede si logo-ul Stingray. Cabina primeste cateva elemente din fibra de carbon, covorase special facute pentru acest model, praguri „brenduite” Stingray, dar si acea placuta cu numarul de serie al masinii.

460 cai putere. Cam atat strange „herghelia” V8-ului LT1 de 6.2 litri. Si are si un cuplu de 630 Nm. Motorul este ajutat de o cutie manuala in 7 trepte, dar si de evacuarea performanta pe care a primit-o. Rezultatul? 3.8 secunde pana la 100 km/h, sfertul de mila fiind facut in 12 secunde.

Va spuneam despre placuta cu numarul de serie al masinii. De ce? Pentru simplul motiv ca modelul va fi construit in doar 500 de unitati. Da… asa cum bine vedeti in imagini, primiti cadou si un set de genti pentru momentele in care vreti sa plecati in concediu. 🙂

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu