Audi TT ultra quattro concept a fost prezentat la Worthersee 2013

audi_tt_ultra_quattro_concept

A fost si Worthersee 2013, eveniment la care a fost prezent si noul Audi TT ultra quattro concept, model bazat pe Audi TT S quattro.

Si pana a vedea si alte chestii, sa va spun ce se ascunde sub capota. E un TFSI de 2.0 litri in patru cilindri, care dezvolta 310 CP si un cuplu de 400 Nm. La fel de important e si faptul ca masina a slabit cu vreo 300 kilograme, totalul fiind de 1.111 kilograme. Multumita tuturor acestor modificari, sprintul 0-100 km/h este facut in 4.2 secunde, in timp ce acul vitezometrului se va opri la 280 km/h.

Va spuneam ca a slabit vreo 300 kilograme. De unde toata aceasta greutate? Pai de la caroserie vreo 43 kg multumita CFRP-ului (carbon fiber reinforced polymer), material care se vede, printre altele, la capota, la partea din spate, la plafon sau la pilonii B.

Si mai avem si alte modificari fata de modelul de serie, aici enumerand doar spoilerele mai mari, eleronul spate, scaunele bucket R8 GT (cu un minus de 22 kilograme) sau sasiul facut din fibra de sticla.

Cu toate astea, masina si-a pastrat geamurile electrice, sistemul de aer conditionat, insa a inlocuit discurile sistemului de frana cu unele carbon-ceramic si etrierele cu unele din aluminiu, plus evacuarea care acum este una din titan, cele din urma mai aducand un minus de 22 kg la greutate.

Si daca tot este un concept, constructorul a inlocuit si oglinzele retrovizoare cu niste camere „de supraveghere”. 🙂

Sursa WCF

Inca doua imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu