Chevrolet Camaro si Camaro Z/28 2014 – Imagini si detalii

chevrolet_camaro_ss_2014

Cine altcineva putea sa mai fie prezent la Salonul Auto de la New York? Evident, noul Camaro, mai exact Chevrolet Camaro 2014 si Chevrolet Camaro Z/28 2014.

Cine este Camaro Z/28? Se spune ca e „ultimate track car”, un model care primeste un body cu aerodinamica de care are nevoie, lucru care se vede la splitter-ul frontal, la aripi, la pragurile laterale, la difuzorul spate, la eleron. Plus ca este ajutata de o evacuare cu patru conducte si de jantele de 19 inch incaltate cu anvelope Pirelli PZero Trofeo R. Pentru interior nu-s foarte multe modificari, dar avem, totusi, scaune sport Recaro si un volan tesit la partea de jos.

Sunteti curiosi despre motorizare? Ce altceva putea fi decat un V8 LS7 de 7.0 litri, care dezvolta 500 CP si 637 Nm, motor cuplat la o transmisie Tremec in sase rapoarte. Inca nu stim cam cum sta la sprint, insa compania spune ca este cu vreo 3 secunde mai rapid pe circuit decat „neamurile mai in varsta”. Ce inseamna „circuit”? Nici asta nu stim, ca n-au vrut sa ne spuna… 🙂 Insa stim sigur ca greutatea lui Z/28 este mai mica decat cea a lui ZL1 cu aproximativ 136 kg.

Dupa cum era de asteptat, avem si un sistem de franare carbon-ceramic nou (de la Brembo), un diferential cu alunecare limitata, dar si ceva modificari pe la suspensii. In rest, bare redesenate, o grila noua si blocuri optice putin modificate.

Si daca noul Chevrolet Camaro 2014 o sa poata fi gasit la dealeri incepand cu acest an, Camaro Z/28 o sa fie prezent pe piata incepand cu primavara anului viitor.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Chevrolet Camaro si Camaro Z/28 2014 – Imagini si detalii

Comments are closed.