Skoda Octavia III 2013 – Imagini si detalii

skoda_octavia_2013

N-am fost niciodata un mare fan Skoda. Mai ales daca stau sa-mi aduc aminte de modele aparute cu 10-20 de ani in urma. Insa, de cativa ani incoace, masina asta a inceput sa-mi atraga atentia. A inceput, cu sau fara ajutor, sa se reinventeze… Iar Skoda Octavia a ajuns la cea de a treia generatie, generatie care nu arata rau deloc…

Daca ar fi sa facem o comparatie cu actualul model, pot sa va spun ca avem o masina care masoara 4.659 mm lungime, 1.814 mm latime si un ampatament de 2.686 mm. Ce inseamna asta? Inseamna ca e cu 90 mm mai lunga si cu 45 mm mai lata. Asta inseamna ca spatiul pentru interior a crescut (relativ) considerabil, lucru care o sa fie apreciat. Chiar si volumul portbagajului a crescut pana la 590 litri.

Exteriorul primeste cateva modificari, acelasi lucru intamplandu-se si la interior. Poate aceste lucruri nu conteaza pentru multa lume atunci cand se uita la niste imagini, insa in momentul in care te urci si incepi sa conduci, se vede poate chiar si in faptul ca e putin mai dinamica, se vede si in faptul ca e mai comoda.

Daca ar fi sa ma refer la diversele pachete de siguranta sau la cateva dintre noutati comparativ cu actuala generatie, as aminti Adaptive Cruise Assistant, Intelligent Light Assistant, dar si plafonul panoramic de care se vor bucura cam toti cei prezenti in masina.

Ei bine, nu in cele din urma, noul Skoda Octavia 2013 va ajunge pe piata in primavara acestui an, europenii beneficiind de un TSI de 1.4 litri (122 CP), de un TSI de 1.8 litri cu 180 CP, dar si de un TDI de 1.6 litri, cu 110 CP si un consum de 3.4 litri/100 km, cu emisii de CO2 de doar 89 g/km.

Vor mai fi disponibile transmisiile manuale si cele DSG, dar si o versiune RS, cu un turbo 2.0 litri in patru cilindri.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu