Range Rover Evoque Desert Warrior 3 – Imagini si mici detalii

range_rover_evoque_desert_warrior_3_4

Ce avem noi aici? Nimic altceva decat un off-roader racer bazat pe Range Rover Evoque, model care se numeste Range Rover Evoque Desert Warrior 3 si care urmeaza sa concureze in FIA Off Road Rally Championship 2013 si apoi in Dakar Rally 2014.

Desi la origini e un Range Rover, sub capota sta un turbo de 3.0 litri venit de la BMW, un motor diesel care dezvolta in standard 275 CP si 850 Nm, dar care poate ajunge pana la 350 CP, lucru care nu-i de ici, de acolo…

Interesant e faptul ca „jucaria” de 1.900 kg, care lucreaza impreuna cu o cutie secventiala in sase rapoarte, ajutata de rezervorul cu o capacitate de 260 litri, reuseste sa acopere aproximativ 1.200 km.

Si mai avem cateva chestiute interesante. In primul rand sistemul CCV. Adica Corner Control Valve, un sistem care detecteaza daca masina se afla in linie dreapta sau in viraj. Urmeaza RCV (Rebound Control Valve), adica sistemul care „vede” daca rotile sunt in aer sau „musca” din asfalt”, regland astfel amortizoarele.

Vine sistemul LCV (Lateral Control Valve), care regleaza sasiul in functie de traseul pe care ne aflam. Nu in cele din urma, avem sistemul HPDP (Hydraulic Progressive Double Piston), mai exact unul cu piston dublu, amortizoarele reglandu-se in functie de viteza cu care ruleaza masina.

Interesant, nu? Si abia astept sa vad cum se comporta atunci cand e pus la munca… 🙂

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu