Maserati Quattroporte 2013 a fost dezvaluit

maserati_quattroporte_2014

E cea de a sasea generatie… E Maserati Quattroporte 2013 si va fi prezent la Salonul Auto de la Detroit de luna aceasta.

Inca nu au fost dezvaluite detaliile, insa un lucru e clar: S-Class, Jaguar XJ si chiar BMW Seria 7, ar trebui sa se uite bine la aceste imagini. Ma rog… E un fel de-a spune… 🙂

Oricum, daca ar fi sa ma intrebati, Maserati a fost intotdeauna putin peste Mercedes si BMW in ceea ce priveste design-ul. Poate doar Jaguar-ul sa se poata situa pe aceeasi linie… Nu, nu ma intelegeti gresit… Nu inseamna ca BMW sau Mercedes nu-mi plac… Din contra… Numai ca mi se pare ca Maserati (de fapt italienii) au avut intotdeauna un cuvant de spus atunci cand vine vorba despre design.

Si la Maserati Quattroporte se vede… Pare nitel mai lung decat actuala generatie, insa, desi mai mare, se pare ca va fi mai usor. De ce? Pentru ca au folosit destul de mult aluminiu si alte materiale usoare.

Ce mai stim? Mai stim ca modelul 2013 va avea un nou tren de rulare, complet imbunatatit, tren de rulare dezvoltat de catre Maserati impreuna cu Ferrari si care va fi construit la uzina Maranello. Si da, din cate vedem in imagini, cel putin una dintre motorizari va beneficia de un V8.

Oricum, nu mai e mult pana la Salonul Auto de la Detroit… Si vom vedea cu cine avem de-a face… 🙂

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu