Peugeot Onyx concept – Imagini si detalii

Peugeot Onyx Concept va debuta la Salonul Auto de la Paris si se pare ca este unul dintre cele mai impresionante concepte care vor veni anul acesta la eveniment.

Un lucru interesant pentru acest concept e faptul ca aripile si portierele sunt facute manual din cupru, in timp ce restul elementelor din caroserie sunt facute din fibra de carbon. Designerii s-au mai folosit si de cateva linii imprumutate de la RCZ, insa au reusit sa-i dea o fata unica. Sandeep Bhambra (cel care s-a ocupat de exteriorul masinii) spunea ca a vrut ca aerodinamica sa nu lipseasca, insa, asa cum ziceam mai sus, s-a folosit si de cuprul lucrat manual.

Conceptul masoara 4.650 mm lungime, 2.200 mm latime si 1.130 mm inaltime, greutatea totala fiind 1.100 kg. Si ca o curiozitate, Onyx este pe o structura din fibra de carbon, aceasta fiind compusa din 12 parti si cantarind 100 kg.

Ce-l misca? Un tren de rulare diesel hybrid, cu un V8 de 3.7 litri, care dezvolta 600 CP. Puterea este transferata integral catre puntea spate prin intermediul unei cutii secventiale in 6 rapoarte. De cealalta parte, electricul este ajutat de un set de baterii litiu-ion, care mai ofera un plus de 80 CP.

Franarea este asigurata de un sistem cu discuri de 380 mm fata si 355 mm spate, dar si de jantele de 20 inch icaltate cu pneuri Michelin 275/30 fata si 340/30 spate.

Surprinzator, interiorul nu este unul cu care sa ne fi invatat (plin de tot felul de chestii pe bord, scaune obisnuite etc). Este cat se poate de simplu, cu doua „spatii” separate pentru sofer si pasager.

Pentru final am mai lasat o chestie interesanta: bordul si alte cateva elemente din interior sunt facute din ziare reciclate, evident prelucrate, cei de la Peugeot denumind materialul respectiv Newspaper Wood. 🙂

Imi place mult ce au facut francezii. O singura chestie nu-mi place: Peugeot Onyx Concept, cel putin pentru moment, nu va ajunge pe linia de productie. 🙂

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Peugeot Onyx concept – Imagini si detalii

Comments are closed.